Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen misshandlade kvinnan i höstas.  Bild: Kenneth Eriksson
Mannen misshandlade kvinnan i höstas. Bild: Kenneth Eriksson

Ex-pojkvän vägrade släppa relation – åtalas

En 40-årig man misstänks ha ofredat och stulit från sin ex-flickvän. Han har också brutit mot ett kontaktförbud.

En man i 40-årsåldern åtalas för tretton brott. Mannens relation med en kvinna tog slut vilket han inte accepterade. Det började i höstas med en misshandel där han ska ha kastat en ljuslykta i ansiktet på kvinnan och kallat henne fula ord. De båda bodde tillsammans på en mindre ort utanför Laholm och hade enligt kvinnan varit ett par tidigare men inte längre.

Senare ska mannen ha stulit saker från garaget och trädgården och orsakat skada på kvinnans bil och uthus. Han misstänks för ofredande efter att mannen fortsatt kontakta kvinnan via sms och brev trots att hon avsagt sig all kontakt. Vid tre tillfällen i början på 2020 överträdde han det kontaktförbud som kvinnan ansökt om. Han misstänks också för häleri av en cykel han påstås stulit av kvinnan och brott mot knivlagen efter att ha hittats smygandes utanför hennes hus med en kniv. Mannen misstänks ha förvarat och brukat narkotika flera gånger.

Mannen erkänner narkotikabrotten och en stöld med förnekar skadegörelse, ofredande, häleri och brott mot knivlagen. Nu åtalas han.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här