Ett tillskott på 35 hyreslägenheter

Det kommer att bli 35 hyreslägenheter med inflyttning vid årsskiftet 2021/2022 på ”macktomten” i Laholm. Fastighetsägaren siktar på att presentera hyror och planlösningar under augusti.

ANNONS
LocationLaholm||

Plattan ligger där, gjuten och klar. Det börjar synas vilken storlek det kommer att bli på husen som ska byggas på fastigheten i korsningen Ängelholmsvägen/LP Hanssons väg där det förr låg en Shellmack.

Det är Lubben i Varberg Fastigheter AB som bygger husen som även kommer att ha ett gym i bottenplan med inflyttning september 2021, som Hallandsposten har berättat tidigare.

Det blir ytterligare en lokal i bottenplan. Vad den ska innehålla är inte bestämt ännu.

Just nu jobbar familjeföretaget Lubben med att ta fram underlag för hyresnivån.

– Vi ska presentera det för hyresgästföreningen. Vi håller också på att ta fram bofakta för att kunna visa skisser på hur lägenheternas planlösningar kommer att se ut, säger Sanna Wulker-Sylmé, på Lubben AB.

ANNONS

Det blir varierande storlek på lägenheterna. En tvåa kommer att ligga på runt 65 kvadrat.

Intresset för lägenheterna är redan igång. Lubben har fått påringningar.

– Det är en del som har kontaktat oss, men vi har inte kunnat lämna ut någon information ännu. Vi hoppas ha allt sådant klart i augusti så att vi kan presentera vad lägenheterna kommer att kosta.

Lubben fastigheter äger bostadshus i Varberg, och även några fastigheter i Laholm. Det är dock första gången företaget bygger och hyr ut bostäder i Laholm.

– Det är ett bra läge och det är stor inflyttning till Laholm så vi känner att det är en bra satsning, säger Sanna Wulker-Sylmé.

LÄS MER:Lubben vill bygga på macktomten i höst

LÄS MER:Avhopp försenar bostadsbygget på macktomten

ANNONS