Illustrationsbilder över kvarteret Bocken i Gamleby. Lagan fastighetsutveckling AB vill bygga två nya flerbostadshus på Gula villans tomt utmed Gamlebygatan och S:t Clemens gränd.
Illustrationsbilder över kvarteret Bocken i Gamleby. Lagan fastighetsutveckling AB vill bygga två nya flerbostadshus på Gula villans tomt utmed Gamlebygatan och S:t Clemens gränd. Bild: Link Arkitektur

Ett steg närmare bygge på Bocken i Gamleby

Sverigedemokraterna vidhöll även i kommunstyrelsen sitt motstånd mot byggplanerna i kvarteret Bocken i Gamleby. Men förgäves.

ANNONS
LocationLaholm||

Turerna har varit många sedan Martin Swanberg och hans företag Lagan Fastighetsutveckling AB först skissade upp planerna på nybyggen bakom Gula villan vid Hästtorget.

Men nu sig närmar saken sin fullbordan. På tisdagen sade kommunstyrelsen ja till förslaget till ny detaljplan.

Sverigedemokraterna har kämpat emot hårt, eftersom partiet har anslutit sig till de närboende som anser att byggnaderna kommer att förstöra småskaligheten i Gambleby.

Även i kommunstyrelsen röstade SD emot. Men partiet var ensamt om att rösta nej. Ersättare i MED höll i och för sig med, men saknade rösträtt.

– Jag sade att det här har gått fram och tillbaka och justerat så mycket att nu får vi anta eller avslå. Det går inte att justera ytterligare, säger kommunrådet Erling Cronqvist (C).

ANNONS

Det blev alltså ett ja. Nu återstår bara att klubba detaljplanen i fullmäktige.

Kommunstyrelsen godkände också ett exploateringsavtal som ger Lagan Fastighetsförvaltning rätt att bygga flerbostadshus på marken.

LÄS MER:Omstridd bostadsplan i Gamleby klar för att antas

LÄS MER:Lägre husbygge får tumme upp – utom av grannarna

LÄS MER:Omstridda hus i Gamleby sänks med en halv våning

LÄS MER:”Det vore en våldtäkt på kulturmiljön i Laholm”

ANNONS