Ett par miljoner över? Då är det köpläge på tomtmark

Hallands just nu dyraste tomt går att köpa ett stenkast från de brusande vågorna i Laholmsbukten. En handfull intressenter har hört av sig till mäklaren.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

6,5 miljoner kronor för 686 kvadratmeter tomtmark, sedan får man lägga till för anslutningsavgifter av vatten, avlopp och el och förhoppningsvis ha slantar över för att bygga ett hus. Det förstår fastighetsmäklaren Håkan Danfors, på Danfors fastighetsförmedling, kan låta mycket för en tomt men tycker att man får se till möjligheterna.

– Det är ett verkligen unikt läge. Det är klart att en tomt i den här prisklassen kan tyckas dyr men man får se till vad man får i stället. En möjlighet att bygga sitt eget hus på 250 kvadratmeter. När det är klart kan man slinka ner på ett morgondopp vid bryggan medan kaffet puttrar klart, säger Håkan Danfors.

ANNONS

Flera intressenter har ringt på tomten

Tomter och fastigheter i närområdet, obebyggda eller bebyggda med små stugor, har under året redan förmedlats i prisklassen runt sju miljoner.

– Man ska komma ihåg att första raden mot havet, är alltid första raden. Andra raden blir aldrig första raden, säger Håkan Danfors och fortsätter:

– Det är ett antal intressenter som hört av sig. Men det brukar gå en liten stund sedan rasslar det till och säljs. Här cyklar man dessutom till hamnen i Båstad i ett nafs, säger han.

Många söker marklägenheter i Skummeslöv

Men något som det är mer sug efter än tomter precis ut mot havet är marklägenheter.

– Vi har folk som ringer varje dag för att fråga efter marklägenheter, det är företrädesvis äldre som vill stanna kvar i området. Vi ser ett uppenbart behov av fler byggrätter i området, säger Håkan Danfors.

LÄS MER:Jublar inte över högt pris för tomtmark vid havet

ANNONS