Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Partner. Kaj Karlsson, Laholms BTK Serve och Marcus Sjöberg, förbundskapten i England, slår sig ihop för en sundare syn på elitidrott. Bild Ann Katrin Norling

Engelsk förbundskapten dras till pingisklubb i Laholm

Laholms BTK Serves grundsyn på alla människors lika värde vinner terräng. Marcus Sjöberg, förbundskapten för engelska herrlandslaget i pingis, har inlett ett samarbete med klubben.

Han befinner sig i Laholm och förbereder höstens träningsläger Nordic Table Tennis som är förlagt till Servehallen.

– Klubben har allt, bättre förutsättningar för unga spelare finns inte, säger Marcus Sjöberg.

Inom pingissporten är han också känd som före detta förbundskapten i det svenska bordtennislandslaget. Sverige har för få spelare som är riktigt duktiga enligt Marcus Sjöberg. Därför behövs Laholms BTK Serve.

– Klubben har knäckt koden för att få fram de bra spelarna. Den tar hand om alla oavsett bakgrund, har en egen och fin hall som är tillgänglig jämt och har otroligt bra tränare, säger han.

Felet som många idrottsklubbar gör är att driva barn och ungdomar för hårt.

– Kraven blir för stora med följden att de slutar. Det fina med Servehallen är att de unga som vill får chansen och de övriga är också välkomna. Här finns en medelväg som saknas i elitklubbar.

Marcus Sjöberg är sedan ett halvår tillbaka delägare i företaget Japsko som säljer idrottsmaterial och som i ett koncept samarbetar med klubbar som står för en värdegrund. 

– Det häftiga för oss är att vi får kunskaper av Marcus och får ta del av hans nordiska kontakter. Samarbetet kommer att lyfta hela klubben och vinnare är stat och kommun genom tryggare barn och ungdomar, säger Kaj Karlsson, ordförande i Laholms BTK Serve. 

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här