Eleverna skickade sina hälsningar till framtiden

Vad säger man till framtiden? Hur många år har det gått tills det är framtiden är det hundra år eller tusen? Det är frågor som ett gäng Knäredselever har burit med sig i två veckor.

ANNONS
|

I går kom Laholms kommuns kultursekreterare Thérèse Ehrenborg tillbaka till fjärdeklassen efter att hon och dokumentärfilmaren Kathinka Lindhe framfört bildhuggaren Ole Buntons uppdrag. För två veckor sedan fick klassen reda på att de skulle få göra en tidskapsel som ska gjutas in i skulptörens konstverk som monteras i Knäred under senhösten.

Redan då började Isak Fritze planera för att filma Knäred som det ser ut i dag och skicka med det i kapseln.

– Det gick inte, jag kunde inte få ut filmen ur programmet, säger han.

Istället bidrog han och kamraten Rasmus Lindqvist med en beskrivning av ett datorspel och det var flera andra som valde att berätta om sin samtid. Om Pokémons, Fidget spinners, att de spelar fotboll eller var de bor i Knäred.

ANNONS

Först fram att lämna något i plåtburken var Tindra Göransson som lämnade en beskrivning av sig själv och hennes familj.

– De som hittar lappen kanske blir nyfikna och forskar vidare om oss, säger hon.

– Det hade varit roligt om den som bor där du bor i dag hittar lappen. Det är något väldigt coolt med det här, tänk om vi själva hittat något meddelande från någon som levde för flera hundra år sedan och berättade hur de hade det, säger Isak Fritze.

Thérèse Ehrenborg var glad för elevernas engagemang.

– Det är roligt att eleverna får en egen relation till den offentliga konsten och kan föra vidare till sina barn om vad som finns i ett av konstverkets ben, säger hon.

ANNONS