Eleverna i Laholms kommun är mest nöjda med skolan

Eleverna i Laholm är de i länet som är mest nöjda med skolan, visar en undersökning.

ANNONS
|

Näst mest nöjda är eleverna i Halmstad, därefter i Kungsbacka, enligt Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) rapport Öppna jämförelser – Grundskola 2014. En enkät med elever i årskurs fem och åtta ligger till grund för undersökningen.

Enkäten har besvarats i 190 kommuner. Laholms kommun placeras på plats åtta när det gäller nöjda elever i åttan och på plats 26 när det gäller nöjda elever i femman.

Halmstad ligger på plats 46 respektive 40.

Enligt rapporten är de allra flesta elever i landet mycket nöjda med skolan och undervisningen. Nio av tio elever är trygga i skolan.

– Vår elevenkät visar att eleverna känner trygghet och har viljan att lyckas i skolan. Eleverna är inte skolans problem. Utmaningen är att utveckla undervisningen, säger Håkan Sörman, vd på SKL, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Kungsbacka, Falkenberg och därefter Halmstad har de högsta kunskapsresultaten i länet. Halmstad hamnar på plats 55 i riket när det gäller kunskapsresultat.

Enligt Håkan Sörman blev fler elever än på mycket länge behöriga till gymnasiet i landet i stort.

– Också betygen har förbättrats rejält det senaste året, inte minst för pojkarna. Vi hoppas att dessa förändringar är ett trendbrott.

ANNONS