Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eleverna delvis tillbaka redan på onsdagen

Trots stor förödelse i vissa delar ger rektorn för Osbecksgymnasiet en hoppfull bild av läget. Redan på onsdagen kommer många att vara tillbaka i skolan.

– Det är helt otroligt att jag kan stå här i aulan där allt ser ut som vanligt, och se den här brandskadade byggnaden som ligger så väldigt nära, säger Carl Lundgren på tisdagen.

Just aulan är en av de lokaler som inte kommer att tas i bruk riktigt ännu, men i övrigt är lokalerna som inte brandhärjats kontrollerade och godkända för återgång. Redan på onsdagen kommer treorna, introduktionsprogrammen och yrkesprogrammen att komma tillbaka till skolan. Ettorna och tvåorna kommer att vara på plats varannan dag.

– Det gör skillnad att vi har blivit av med några klassrum, all stödverksamhet och en hel del arbetsplatser, det gör att vi inte har möjlighet i nuläget att ha alla på plats samtidigt, säger Carl Lundgren.

Under tisdagen fick personal komma in i lokalerna för att hämta material som de haft i sina arbetsrum och sina skåp som de behöver för undervisningen framöver.

– Vi har kortsiktiga, mellan och långsiktiga lösningar på det här. Just nu måste vi lösa akuta problem och det gör vi genom att frigöra utrymme någon annanstans på campus, vi har flera bra lösningar, säger Lundgren.

Mats Lindh, samordnare för Högskoleprovet på Halmstad Högskola, skickade ut ett meddelande till de 47 personer som anmält sig till lördagens prov i aulan under måndagskvällen.

– Då fick vi information om att vi inte skulle kunna ha aulan att tillgå, men i dag sa de att det skulle lösa sig i någon av kommunens lokaler, säger han.

Vilken lokal talar man om?

– Vi ska vara i några klassrum istället, i ett tidigare skede talade man om teatern. Det är väldigt bra att vi kunde vara på Osbeck ändå eftersom det var ursprungsplanen och vi är vana att vara där.

Istället för att vara i aulan och två klassrum kommer man istället att vara i fem klassrum. Då behövs fler provledare, men det var inget problem.

– Vi har någon att flytta över från Halmstad och någon provledare som var reserv i Laholm, så det ordnar sig. Det var på ett sätt tur i oturen att vi ändå hade några dagar på oss att hitta en lösning, säger Mats Lindh.

LÄS MER: Elevrådsordföranden: ”Alla känner en enorm sorg”

LÄS MER: Hela Campus står stilla efter storbranden

LÄS MER: Stor skolbrand i Laholm

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här