Entrédörren till Parkskolan var olåst på grund av ett tekniskt fel. En granne som jobbar på skolan såg flera elever gå in i lokalen utanför skoltid.
Entrédörren till Parkskolan var olåst på grund av ett tekniskt fel. En granne som jobbar på skolan såg flera elever gå in i lokalen utanför skoltid. Bild: Jonatan Gernes/arkiv

Elever gjorde intrång på Parkskolan utanför skoltid

Ibland lockar skolan även på fritiden. Några elever på Parkskolan i Laholm tog sig in i skolan i helgen. Det blev en sak för rektor, föräldrar och nu även polisen.

ANNONS
LocationLaholm|

Skolan har gjort en polisanmälan om olaga intrång.

Någon gång mellan klockan elva och fyra i lördags ska fyra elever olovligen ha gått in i skolan utanför skoltid. På grund av ett tekniskt fel var entrédörren upplåst.

Tre elever gick in, och en fjärde vaktade vid entrén.

– Inne i skolan har man tagit loss två stycken tvålrefillers och slängt dem i papperskorgarna. Man har även dragit runt möbler och slängt omkring kläder, men ingenting har skadats, säger poliskommissarie Christer Andersson.

Eleverna går på F–6-skolan och kändes igen av en skolanställd som bor i närheten. Med tanke på elevernas ålder kommer polisen inte att gå vidare med anmälan.

ANNONS

– Rektorn har haft samtal med elever och föräldrar, säger Christer Andersson.

LÄS MER:Omfattande skadegörelse på skola – efter Tiktok-utmaning

LÄS MER:Skadegörelse på två skolor under helgen

ANNONS