Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter svenska polisens efterlysning har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i Tyskland. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Christoph Soeder
Efter svenska polisens efterlysning har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i Tyskland. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Christoph Soeder

Efterlyst för mordförsök greps i Tyskland

En av de tre unga männen som misstänks för mordförsök vid ett bröllop i Knäred flydde utomlands. Han har nu gripits i Tyskland och ska överlämnas till den svenska polisen.

Den 19-årige Falkenbergsbon har befunnit sig på fri fot allt sedan en 35-årig man knivskars allvarligt vid bröllopsfesten 15 augusti.

Internationellt efterlyst

För en månad sedan häktades han i sin frånvaro. Polisen misstänkte att han lämnat landet. Häktningsbeslutet behövdes för att efterlysa honom internationellt.

Det gav resultat.

– Jag har fått besked om att han är frihetsberövad ute i Europa. Nu sker det sedvanliga att handlingar ska skickas kors och tvärs, och sedan kommer han så småningom hit till Sverige, säger kriminalinspektör Sven Lindbergh som arbetar med utredningen.

Tidigare släktbråk

19-åringen greps i Tyskland för tio dagar sedan. Han har tidigare dömts för att ha kastat stenar mot 35-åringens bil, vid ett släktbråk för tre år sedan.

Polisen fick in en del tips efter att bröllopsfallet togs upp av TV 3:s Efterlyst, men enligt Sven Lindbergh var det inte avgörande för gripandet.

– Det tror jag inte, programmet går ju inte i Tyskland. Efterlysningen har skickats till Europol och Interpol. Sedan görs det kontroller på olika ställen, på flygplatser, tågstationer och liknande. Då fastnar de ibland i nätet.

Tre gärningsmän

Sedan tidigare sitter två medmisstänkta häktade i Sverige. Männen, 19 och 20 år gamla, kommer också från Falkenberg, där även offret tidigare har bott. Nu letar polisen inte efter fler gärningsmän för knivöverfallet.

– När den tredje dyker upp här kommer jag ha ett par förhör med honom, sedan ligger vi väl framme med ärendet i övrigt. När vi väl får kontakt med honom kommer det att gå hyfsat fort, säger Sven Lindbergh.

Polisen hoppas att ett åtal kan väckas i slutet av november.

LÄS MER: Efterlyst 19-åring pekas ut som farlig efter mordförsök

LÄS MER: Efterlyst tar upp mordförsök på bröllopsfest

LÄS MER: Misstänkt för mordförsök internationellt efterlyst

LÄS MER: En man till häktad för mordförsök på bröllop

LÄS MER: 19-åring nekar till mordförsök på bröllop

LÄS MER: Man anhållen för mordförsök på bröllop

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!