Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fiberrikt. Nyligen började arbetet med att lägga ner kablarna i marken och till årsskiftet ska de flesta husen vid kusten ha fått fungerande fiber.

Dyrare fiberkostnad för eftersläntarna

Grävarbetet för att lägga ner fiber för snabba internetanslutningar i Mellbystrand och Skummeslöv startade nyligen. De fastighetsägare som inte vill ha fiber nu får hosta upp mer pengar om de ändrar sig.

Spaden är satt i marken och innan året är slut ska huvuddelen av de som skrivit upp sig för fiberanslutningar i Mellbystrand och Skummeslövsstrand vara igång och surfa snabbt på nätet.

– Vi har nått en anslutning på drygt 60 procent i området, det blir ungefär 2 400 hushåll som vi nu ansluter, säger Birgitta Krook Larsson, regionchef på Svenska stadsnät.

Den goda anslutningen, trots att det finns en hel del som inte är fastboende i området, ser de som att många vill ha samma standard i fritidshuset som hemma. Samt att det ses som en värdehöjande insats för fastigheten.

– Digitaliseringen pågår i alla segment i samhället och vi är mer beroende av nätet och ett snabbare internet i dag än för bara några år sedan, säger Birgitta Krook Larsson.
När de nu gräver i området lägger de också en tråd till varje fastighet som inte vill ansluta sig nu. Vilket möjliggör att man ska kunna ansluta sig senare, om fastigheten byter ägare eller om nuvarande ägare helt enkelt ändrar sig.

– För att ansluta sig nu har det kostat 16 700 kronor. Så bra pris blir det aldrig igen och det har vi kunnat erbjuda i området på grund av vår kampanj. Utan kampanjen kostar en anslutning runt 34 000 kronor i dag, säger Birgitta Krook Larsson.

Förutom kuststräckan ska Svenska stadsnät bygga ut fiber i tätorterna Laholm, Vallberga, Ysby, Ränneslöv, Hishult och Knäred.

– För de som inte ansluter sig nu finns det alltid en möjlighet att göra det senare, vi kanske till och med kör en kampanj till för de som inte anslutits. Det här är en stor infrastruktursatsning som görs och vi vill så klart ha så många kunder som möjligt för att det ska bära sig. Ju fler som vi knyter upp ju lättare blir det att bygga vidare till de som ligger i utkanter av tätorterna eller utanför, säger Birgitta Krook Larsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!