Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Den planerade cykelvägen mellan Tjärby och Lilla Tjärby fördyras ytterligare.

Dyr cykelbana blir ännu dyrare

Den cykelbana som planeras mellan Tjärby och Lilla Tjärby kommer att bli över en halv miljon dyrare än planerat nu måste ett nytt avtal skrivas.

– Vi tog inte höjd för hela investeringen tidigare. Det är mycket pengar för en kort sträcka, säger Knut Slettengren (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Efter samhällsbyggnadsnämndens sammanträde står det dock klart att det krävs mer arkeologiska utgrävningar på sträckan som bland annat går förbi Tjärby kyrka och att kostnaderna inte kommer att täckas i det som redan budgeterats.

HP har tidigare lite slarvigt kallat den för Sveriges dyraste cykelbana och det verkar hålla i sig. Kommunen har redan betalat över två miljoner till projektet som alltså nu kräver mer pengar för att kunna slutföras.

Sedan starten har den ökat med drygt tre miljoner. Från 10 till 13 där kommunen och Trafikverket har ingått ett avtal om att stå för halva kostnaden var. Det är praxis vid den här typen av avtal där cykelbanan ingår i den regionala cykelplanen och den går vid en av Trafikverkets egna vägar.

Kommunen måste därför hitta drygt 320 000 kronor extra att stoppa in i budgeten.

Eftersom man från början hade godkänt en kostnad på fem miljoner och till det en buffert på 20 procents ökning av kostnaden kommer man nu behöva göra ett nytt avtal med Trafikverket eftersom den här summan inte täcks av det tidigare beslutet.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här