Dubbelt så många julgranar hämtade: ”Makalöst rekord”


– Rekordens rekord, säger Kurt Johansson på Lions om intresset för föreningens graninhämtning i år. Över 400 pensionerade julgranar ger ordentligt klirr i välgörenhetskassan.

ANNONS
LocationLaholm||

På Knut är julen slut. Ett par dagar senare kommer Lions och plockar upp granen. En tradition som i Laholm börjar ta plats vid sidan av Kalle Anka och bubbel på tolvslaget.

– Det är helt makalöst. Det här är en fördubbling jämfört med förra året. Vi får köra dubbla pass, säger Tommy Paulison på Lions club Laholm.

Många firade jul hemma

– Vi hämtar granar från Hasslöv i söder till Eldsberga i norr. I år har vi styvt 400 granar. Fantastiskt, säger Kurt Johansson.

Pandemin har troligen ett finger med i spelet för det rekordstora intresset.

– Många har firat julen hemma. Kanske är det en anledning, att ingen har åkt utomlands, funderar Tommy.

ANNONS

Vi begär 70 spänn, men får både 100 och 150. Värst var 300 spänn och då slapp vi hämta granen också.

Till behövande

Duon håller i rundor och planering. Åtta arbetslag med sexton medlemmar i gula jackor körde på fredagen skytteltrafik med bil och släp till kommunens deponi på Nyby, där granarna blir till flis. För att få med allt blir det ett par varv på lördagen också.

”Folk är väldigt glada och det är trevligt att jobba med det här”, säger Ebbe Johansson som tillsammans med Hugo Bäckström hämtade granar i Trädgårdsstaden och Glänninge.
”Folk är väldigt glada och det är trevligt att jobba med det här”, säger Ebbe Johansson som tillsammans med Hugo Bäckström hämtade granar i Trädgårdsstaden och Glänninge. Bild: Jonatan Gernes

– Det betyder oerhört mycket. Vi får in nästan dubbelt så mycket pengar. Folk är oerhört generösa. Vi begär 70 spänn, men får både 100 och 150. Värst var 300 spänn och då slapp vi hämta granen också, säger Kurt.

Totalt har cirka 35 000 kronor swishat in på föreningens grankonto.

– Pengarna går till vår allmänna hjälp till behövande i kommunen. Det finns ett behov som är mycket större än vad både du och jag tror, säger Kurt Johansson.

LÄS MER:Lions tomtar delade ut klappar på boenden

LÄS MER:Lyckad jakt på julgranar för Lions

ANNONS