Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Böcker som gick hem. Daniel och Catharina Sanjay delade Folke Willstrand-priset med Christina Lindvall Nordin och Roy Karlsson.

Dubbelpris till fyra Laholmsförfattare

Det var Laholms år när priser ur Folke Willstrands donationsfond delades ut. Böckerna till minne av konstnären Kirke Ralph och arktitekten Svend Bögh-Andersen prisades.

Daniel och Catharina Sanjay blev klara med sin bok ”Penseldrag”, om Laholmskonstnären Kirke Ralph i höstas.

– Vi hade förberett oss på att alla kanske inte skulle gilla boken. Men vi har bara fått jättefin feedback, säger Catharina Sanjay.

– Vi har redan sålt halva upplagan och är jättenöjda. Vi har ju mer tid på oss att sälja boken, fortsätter hon.

Nu blev det dessutom ett fint pris ur Folke Willstrand-fonden. Det delades ut vid Hushållningssällskapets årsmöte den 2 maj.

– Priset bestod av diplom, den underbara äran och bekräftelsen samt 30 000 kronor, säger Catharina Sanjay.

Detsamma gick till en annan bok om en annan man som satt en annan prägel på Laholm. Nämligen ”Arkitekten och hans hus”, som Christina Lindvall Nordin och Roy Karlsson gav ut förra året.

– Väldigt roligt att det uppmärksammas, säger Christina Lindvall Nordin.

Även detta författarpar har nått en fin framgång med sin bok. Och i efterdyningarna av utgivningen har de hållit flera föredrag och arrangerat guidade vandringar till Svend Bögh-Andersens byggnader.

– Vi ska ha nya guidningar på stan den 27 maj, juni och juli. Flera av de som kommit har gått med på flera turer, så vi får försöka variera oss, säger Christina Lindvall Nordin.

Förutom de fyra pristagarna var Laholm i ropet även inom Hushållningssällskapets organisation. Joakim Bronelius, Veinge, valdes till ny ordförande.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här