Polisen tog i helgen tre personer i Laholm med omnejd som misstänks ha använt narkotika. Två av dem påträffades misstänkt påverkade ute i trafiken.
Polisen tog i helgen tre personer i Laholm med omnejd som misstänks ha använt narkotika. Två av dem påträffades misstänkt påverkade ute i trafiken. Bild: Johan Nilsson/TT

Drograttfyllerist körde på fel sida vägen

Mitt om natten mötte polisen en bil med trasiga lyktor som körde på fel sida vägen. Föraren var en av flera personer som haffades drogpåverkade i i kommunen i helgen.

ANNONS
LocationVallberga||

Den vådliga bilfärden inträffade i Vallberga klockan halv ett på natten till lördagen. Personbilen kom enligt polispatrullen på fel sida av körbanan och med bristfälliga lyktor.

Föraren, en man i 60-årsåldern, visade tydliga tecken på att ha tagit narkotika. Polisen omhändertog hans körkort och tog med honom för provtagning och förhör. Mannen misstänks för bland annat grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Vid 17-tiden på fredagskvällen stoppades ett fordon på Industrigatan i Laholm. Föraren var en man i 25-årsåldern. Han verkade drogpåverkad. Vid visitationen hittade polisen en kniv som togs i beslag.

Senare samma kväll, klockan halv elva, kontrollerade polisen tre unga personer vid brandstationen i Laholm. En av dem, en 15-årig pojke, hade blodsprängda ögon, små pupiller och verkade nervös.

ANNONS

Polisen misstänker att han använt narkotika. Pojken rapporterades till socialtjänsten och överlämnades till sina vårdnadshavare. Eftersom han är straffmyndig riskerar han också att dömas till böter.

ANNONS