Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Dom – Kvinna bedrog sin mamma och flera banker

En kvinna i 25-årsåldern döms till villkorlig dom och ska betala över en halv miljon i skadestånd efter att ha lurat till sig pengar med hjälp av sin mammas bank-id.

Kvinnan har erkänt alla brott. Hon fastnade i ett pyramidspel för några år sedan och blev snabbt skyldig mycket pengar på grund av det. Hon spelade mer än hon hade råd med och köpte bland annat ett dyrt smycke i en webbshop och valde att betala med faktura på avbetalning i sin mammas namn. När hon sen skickade tillbaka varan betalades pengarna ut till ett konto som tillhörde hennes pappa. Kvinnan lurade då sin pappa att föra över de pengarna till hennes konto. Dessa pengarna använde hon sedan för att betala sina skulder med.

Det är en av de 22 former av bedrägeri som kvinnan nu dömts till.

Använde mammans bank-id

Hon har vid ett stort antal tillfällen även lånat pengar med hjälp av sin mammas identitet. Mamman har inte vetat hur hon skulle använda, eller att hon hade, ett mobilt bank-id. Dottern har sagt till rätten att hon hjälpt henne installera det och därför vet hennes personliga kod.

Bedrägerierna ska ha uppdagats när pappan upptäckt att det saknats smycken och senare hittat pantlånekvitton. Dessutom kom det flera krav från banker som ville ha betalt för lånen som hans fru, enligt dem, hade tagit. När pappan konfronterade dottern erkände hon och har därefter samarbetat med rätten.

Villkorlig dom

Hon har nu lämnat den gamla bostadsorten och spelandet efter sig. Rätten anser därför att risken för att hon skulle återfalla i liknande brottslighet är liten. Därför har hon dömts till tio månaders fängelse, med villkorlig dom.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!