Delfinen öppnar asiatisk take away

Först öppnade de Restaurang Delfinen i Mellbystrand, förra året utökade de med en pizzeria och i år blir det asiatiskt.
– Vi märker ju att det finns ett sug efter fler ställen att äta på, säger Weronika Suksuwan som är en utav ägarna.

ANNONS
|

Att det blir en asiatisk restaurang beror helt enkelt på att Weronika älskar det thailändska köket. De kommer dock inte att bara servera thai, utan det blir en variation från hela Asien. Menyn har gjorts för att inte konkurrera utan komplettera utbudet av asiatisk mat som redan finns i Mellbystrand.

– Vi kommer att ha lite japanskt och lite thai, det blir nog lite blandat, men vi vill framför allt ha en renodlad take away, säger Weronika.

En av utmaningarna har varit att anställa bra personal som har goda erfarenheter och kan göra bra mat.

– Eftersom vi bara har öppet ett par månader om året är det svårt att konkurrera med de duktiga kockarna och bra och erfaren personal.

ANNONS

Testar nya vägar

I år testar de därför något nytt. De har slutit ett avtal med ett bolag som hyr ut personal i en bemanningspool. Kockarna har vana vid och intresserade av att vara på olika restauranger samtidigt som restaurangägarna har en tydlig kravbild på vad de vill att kockarna ska klara av.

– Det blir mycket lättare så här, inte minst administrativt, vi fakturerar antalet timmar till det här bolaget och de tar hand om allt som har med lön att göra och ser till att vi har en bra kock här.

Bygger för fullt

Utbyggnaden är i full gång. Önskan var att öppna till påsk, men planen var kanske något optimistisk.

– Det är inte alltid så att det blir som man önskar med renoveringar, så det blev lite tajt, men vi öppnar så snart vi är klara.

Efter föregående säsong har restaurangen beslutat att ändra inriktning på restaurang nummer ett på adressen. Det blir mer fisk och skaldjur med skaldjursplatåer och andra rätter med fokus på hav och kust.

– Vi hade flera gäster förra året som tyckte att om de semestrar vid havet så vill de också äta havets läckerheter när de går på restaurang. Det blir lite som att komma utomlands när man sitter här vid poolen och äter middag på kvällen, säger Weronika och fortsätter:

ANNONS

– Vi kommer inte överge vår hamburgare och fläskfilén, men det blir mer fokus på annat.

ANNONS