De tog hem priserna som årets företagare

På lördagskvällen samlades sju nominerade med fjärilar i magen tillsammans med ett hundratal andra företagare på Skottorps slott. Företagarna Laholm delade under festkvällen ut tre fina priser.

ANNONS
|

Underhållning, bubbel, mingel och företagare fyllde Skottorps slott när Företagarna i Laholm hade sitt andra Award party under lördagen. Förutom ett antal gesällbrev som delades ut under kvällen stod fokus till de tre stora kategorierna – årets företagare, årets unga företagare samt årets kommunala tjänsteman.

De nominerade till kategorierna presenterades på en lunch på Strandpensionatet i januari. Dock inte i kategorin årets kommunala tjänsteman, där juryn inte presenterar nominerade utan bara utser en vinnare.

Årets kommunala tjänsteman blev i år vd för Laholmshem och Kommunfastigheter – Stefan Lundström.

– Det är klart att vi hade lite diskussioner om att han är vd. Men det är ändå så att det är två bolag som är helägda av kommunen så han platsar i kategorin och är definitivt välförtjänt av priset, säger Stefan Andersson, ordförande för Företagarna i Laholm.

ANNONS

Till årets unga företagare utsågs Jonathan Strömberg. 28-åringen som driver J Strömbergs Mekaniska i Veinge och kundanpassar tillverkningen till stora och små kunder i hela riket. Samtidigt bedriver han lantbruk på gården och är ingång med ett företag till.

I kategorin årets företagare var det en tuff kamp men Roger Liljekvist fick ta emot publikens jubel under lördagskvällen. Roger driver numera en butikskedja som bär hans efternamn efter han haft butiken i Laholm 30 år.

I dag har Liljekvists, förutom en aktiv webbhandel, butiker i Laholm, Halmstad, Ängelholm och Malmö.

Årets företagare – Roger Liljekvist

”Årets Företagare i Laholm har genom målmedvetet och långsiktigt arbete etablerat familjeföretaget både i och utanför Laholms Kommun.

På ett fantastiskt sätt har företagaren visat att kvalité i kombination med personlig service är ett framgångskoncept.”

Årets unga företagare – Jonathan Strömberg

”Årets Unga Företagare driver ett lönsamt företag med alla typer av tillverkning från det lilla till det stora inom den mekaniska verkstadsindustrin.

Med focus på service och noggrannhet har han byggt upp J Strömbergs Mekaniska AB till ett stabilt företag med framtiden för sig.”

Årets kommunala tjänsteman – Stefan Lundström

”Årets Kommunala Tjänsteman har med hängivenhet och stort mod tagit sig an uppgiften i Laholms Kommun. Planerna fanns men verkställandet gick trögt när denna man klev in på arenan.

Med sitt tänk har han fått fart på utvecklingen i de delar av kommunen där ingen annan ”vågade” satsa med en mängd arbetstillfälle som följd, ringarna på vattnet har skapat än fler.

Laholm växer så det knakar, till stor del på grund av denne man. Företagarna Laholm lyfter på hatten för Årets Kommunala Tjänsteman – Stefan Lundström.”

ANNONS