De satsar på en ny blomsterbutik i centrum

I morgon, torsdagen den 30 mars, öppnar en ny blomsterbutik på Storgatan i Laholm.
– Det här är en dröm som vi har burit på några år. Nu får vi chansen att starta en butik i den mysiga stadskärnan här i Laholm. Det känns jättebra, säger Jenny Maley som driver Gröna Ting tillsammans med Elsa Olsson.

ANNONS
LocationLaholm||

Duon håller på att sätta de sista bitarna på plats inför öppningen.

– Det känns jättepirrigt men förstås också väldigt kul. Det är ju första gången som vi står på helt egna ben så vi vill göra ett så bra intryck som möjligt på våra kunder, säger Elsa Olsson.

”Inte rädda för konkurrensen”

Båda har lång erfarenhet av blommor och växter. Elsa Olsson är utbildad trädgårdsdesigner och Jenny Maley är trädgårdsmästare.

– Dessutom är vi florister och har jobbat tillsammans på Trädgårdscompaniet i Haverdal. Det var väl egentligen då som vi kom på att vi skulle göra något gemensamt, säger Jenny Maley.

Lite längre ner på Storgatan ligger en annan inarbetad blomsterbutik – Flora Garden.

ANNONS

– Det finns även några andra blomsterbutiker i närområdet, men vi är faktiskt inte rädda för konkurrensen. Tvärtom tror jag att butikerna kommer att komplettera varandra. Vi satsar nog till exempel lite mer på trädgårdsväxter än vad de andra butikerna gör.

Slow flowers

Jenny Maley och Elsa Olsson brinner även för konceptet slow flowers.

– Det handlar om ett hållbarhetstänk. Konsumenterna ska vara medvetna om var blommorna kommer från. Inledningsvis kommer jag att odla dessa blommor hemma i min trädgård. Blir det riktigt populärt är vi inte främmande för att utöka odlingen så småningom, säger Jenny Maley.

Duon kommer även att erbjuda kurser samt tjänster inom trädgårdsdesign och trädgårdsrådgivning.

– Sedan får vi se hur verksamheten utvecklas. Det är inte omöjligt att vi utökar med en trädgårdshandel i framtiden. Vi vill vara så kompletta som möjligt, säger Elsa Olsson.

LÄS MER:Hon livar upp orten med en ny blomsterbutik

LÄS MER:Flora Garden har sålts – ny ägare vill ”internetifiera”

ANNONS