Patricia Schön och Tony Möller tröttnade på vardagslivet i Mellbystrand. I dag bor paret i Torrevieja i Spanien och ingen av dem längtar tillbaka till Sverige.
Patricia Schön och Tony Möller tröttnade på vardagslivet i Mellbystrand. I dag bor paret i Torrevieja i Spanien och ingen av dem längtar tillbaka till Sverige. Bild: Privat

De lämnade Mellbystrand för spansk semesterort

Patricia Schön och Tony Möller tröttnade på vardagslivet i Mellbystrand. I dag bor paret i Torrevieja i Spanien och ingen av dem längtar tillbaka till Sverige.
– Det här är paradiset, säger Patricia.

ANNONS
LocationLaholm||

Patricia Schön och Tony Möller hade bara bott ihop i ett år innan de bestämde sig för att säga upp sig från sina välbetalda jobb och flytta till Torrevieja.

Lägenheten, på 40 kvadratmeter, hade paret redan köpt.

– Det kan säkert låta lite vågat men både jag och Tony kände att det var dags att göra någonting nytt. Vi gav oss själva ett halvår att tänka på om vi skulle stanna kvar i Spanien eller resa hem igen, säger Patricia.

Anledningen att det blev just Torrevieja var att Tony brukade semestra på den spanska semesterorten flera gånger om året innan paret träffades.

ANNONS

– Jag reste med honom dit en gång och blev helt frälst. Det var som att komma till paradiset, säger Patricia.

Serverar frukost

Nu har paret bott i Spanien i ett halvår.

– I början gick vi mest runt och njöt av det vackra vädret och stämningen men efter några månader kände vi att vi ville göra någonting mer av vår tillvaro. Vi blev bekanta med en ägare av en sportbar och kom på den briljanta idén att man skulle kunna utnyttja baren även under dagtid. Det slutade med att vi fick hyra in oss hos honom och börja servera frukost på helgerna.

Patricia Schön är på tillfälligt besök i Mellbystrand.
Patricia Schön är på tillfälligt besök i Mellbystrand. Bild: Josefine Ingvarsson

När HP når Patricia är hon på tillfälligt besök i Mellbystrand för att titta till sin 240 kvadratmeter stora villa.

– Det känns lite konstigt att komma hem, om Mellbystrand nu ska räknas som vårt hem. Det är samma vardag som när vi lämnade orten och det enda som jag saknar är mina utflugna barn, som numera bor i Göteborg, och mina vänner. Det är dock enkelt att ta sig hem om man skulle vilja det och lika enkelt för barnen och vännerna att ta sig till Spanien.

Paret gillar den spanska livsstilen och går gärna ut och äter på kvällarna.
Paret gillar den spanska livsstilen och går gärna ut och äter på kvällarna. Bild: Privat

Patricia och Tony gav sig själva ett halvår för att bestämma sig om de skulle bosätta sig för gott i Torrevieja eller återvända till Sverige.

ANNONS

Har ni kommit fram till något beslut?

– Haha, vi har faktiskt tre dagar på oss innan vi behöver bestämma oss. Tiden har sprungit iväg som en ekorre med abstinensbesvär och det är svårt att fatta att vi redan har bott i Torrevieja i sex månader. Ska jag vara riktigt ärlig så lutar det nog åt att vi stannar kvar i Spanien. På något sätt känns tillvaron mer meningsfull där, säger Patricia Schön.

ANNONS