Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

De fixar en egen studentbal

När Thea Ingvarsson och Annie Ottosson fick veta att det inte blir någon studentbal på Strandhotellet bestämde de sig för att ta saken i egna händer.

För några veckor sedan kom beskedet – det blir ingen bal på Strandhotellet Mellbystrand i år.

– Vi kände att vi ville göra studenten så högtidlig som möjligt. En bal betyder väldigt mycket för oss studenter. Speciellt i år när pandemin sätter stopp för övriga festligheter, säger Thea Ingvarsson som tillsammans med Annie Ottosson läser tredje året på naturprogrammet på Osbecksgymnasiet.

Vände sig till Norrvikens trädgårdar

Eftersom Strandhotellet inte var ett alternativ vände sig tjejerna till Norrvikens trädgårdar.

– I början tänkte vi att det skulle bli en bal för vår klass men Norrviken ville få dit fler gäster för att det skulle vara lönsamt. Då bestämde vi oss för att bjuda dit alla studenter på skolan. Vi gick ut med inbjudan i lördags och nu hoppas vi att många ska anmäla sig till balen som går av stapeln den 10 juni, säger Thea Ingvarsson.

Norrvikens trädgårdar kan ta emot max 160 gäster vid samma tillfälle.

– Vi har precis tagit emot bokningen och har ännu inte hunnit titta närmare på detaljerna. Enligt rådande restriktioner får dock endast fyra personer sitta vid samma bord. Det får inte heller förekomma något mingel eller någon dans. Det blir en sittande middagstillställning och samtliga gäster måste lämna lokalen klockan 20, säger Fredrik Backner, restaurangchef på Norrvikens trädgårdar.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här