Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

De firade nationaldagen med coronasäkrade drop-in-bröllop

Vad gör man när alla vårens och sommarens bokade bröllop ställs in för att en pandemi tagit grepp om världen? Vallåsens värdshus har svaret: coronasäkrade drop-in-vigslar.
– Vi hade inte alls tänkt gifta oss den här sommaren men tyckte detta var en rolig grej, säger Jessica, före detta Jacobsen numera Jönsson, som under lördagen sa ja till sin Kevin.

Det blev ett minst sagt speciellt firande av Sveriges nationaldag på Vallåsens värdshus. Hela nio par hakade på erbjudandet om drop-in-vigslar och möjligheten att få komma till dukat bord.

– Vi har ordnat vigselförrättare, fotograf, vittnen om man vill, en trubadur som spelar en sång som brudparet valt från en lista, blommor, bubbel, snittar och så får de en bröllopsgåva, berättar Mimi Oskarsson, en av ägarna.

LÄS MER: Färre sommarbröllop i år på grund av corona – men desto fler väntas säga ja 2021

Satsningen kom sig av att samtliga bröllop från våren och fram till i september, utom ett, har avbokats på grund av corona. Som en följd av pandemin ställdes även kommunens traditionella nationaldagsfirande in och företag fick då frågan om de kunde tänka sig att hålla verksamheter öppna för att sprida ut folk.

Maxtantal på åtta personer

– Vi funderade på vad vi kunde hitta på för event som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kom på det här. Vi har ett maxantal på åtta inklusive brudparet för att hålla det litet, säger Mimi Oskarsson.

Och inte ens ihärdigt regn kunde sabba stämningen denna nationalbröllopsdag. Värdshuset var vackert smyckat med belysning, blommor och blad. Vita bokstäver på en träskylt gav den enkla förklaringen ”Bröllop” och i butiken kunde man köpa små brudbuketter.

Paren kunde välja att vigas antingen utomhus eller inomhus. Jessica Jacobsen och Kevin Jönsson från Vallberga valde det sistnämnda. De hade tagit med sig sina respektive syskon, Jasmine Jacobsen och Dennis Jönsson, som fick agera vittnen.

– Man är mycket hedrad, och rörd, över att få vara med, berättade Dennis.

Uppklädda i lång, vit brudklänning och blommor i håret, respektive beige byxor med blå kavaj och matchande fluga lovade paret att älska varandra i nöd och lust, bytte ringar och fick sedan njuta av sina första minuter som man och hustru till tonerna av Kents Utan dina andetag som framfördes av Björn Oskarsson.

Tog tillfället i akt

Paret berättar att de inte alls hade planerat att gifta sig i sommar.

– Men när vi hittade detta på facebook så tänkte vi varför inte? Det är en rolig grej och passar oss. Och så är det smidigt, man kan bara komma hit och så är allt färdigt, säger Jessica och skrattar.

Efter vigseln pustar de ut tillsammans med sina syskon.

– Det känns bra, nervositeten har släppt lite nu, lite pirrigt var det, avslöjar Kevin.

– Nu ska vi dricka bubbel, äta snittar och sedan bo över. Det blir en lyx att ha en natt utan barnen, tillägger Jessica och berättar att barnen är snart tre år respektive sex månader gamla.

För de familjemedlemmar, släkt och vänner som känner sig snuvade på konfekten har paret ett glädjande besked:

– Det blir fest nästa sommar. Datum är redan spikat, säger Jessica.

Tilläggas kan att arrangemanget gav mersmak.

– Det har varit jättekul och vi tänker att det kommer att bli fler gånger. Kanske redan i augusti, säger Mimi Oskarsson.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!