Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/11

De fick Osbecks egna Nobelpriser

Två SM-medaljörer, världens bästa kompis och en gitarrist som föddes i fel tid. Det är några av eleverna som fick Osbecksgymnasiets egna Nobelpriser.

Bob Dylan kommer inte till Stockholm när de riktiga Nobelpriserna delas ut av kungen på lördag. Men hans unge arvtagare Joakim Karlsson, Na 14, var på plats vid ceremonin i Laholmpå fredagen.

Osbecks musikpristagare blev ditlurad, kan man nästan säga.

– Jag är den ende här som inte visste att jag skulle få pris. Jag kom hit för att spela med musikprofilen, säger Joakim Karlsson.

Eleverna tolkade – förstås – en låt av litteraturpristagaren Bob Dylan. En bra dag för 18-årige Joakim, klädd i manchesterkavaj och polo, som tycker att musiken lät bättre på 60-talet.
– Jag tog körkort också tidigare i dag.

Gymnasiets idrottsstjärnor Amanda Nilsson och Filippa Gunnarsson, båda Ek 15, knep ett delat fysikpris. Vana vid att vinna SM-medaljer i höjdhopp och spjut tyckte de ändå att det var lite nervöst att ta emot pris inför alla skolkompisar.

– Kul att vara framröstad av skolan, säger Amanda.

Skolans fredspris gick till "världens bästa kompis enligt många": Simon Johansson. Sa 15.

– Jag tänker mycket på andra. Det är nog mest det, att höra hur andra mår, säger Simon som liksom de andra fick diplom, röd ros, nallebjörn och godis.

Totalt delades sex "Nobelpriser" ut och ett specialpris.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här