Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nellie Larsson hoppas att projektet ska gynna både invånarna och det lokala näringslivet på sikt.  Bild: Jonatan Gernes
Nellie Larsson hoppas att projektet ska gynna både invånarna och det lokala näringslivet på sikt. Bild: Jonatan Gernes

Cykelprojekt går in i sin slutfas

Förstudien kring Cykeldestination Våxtorp är klar.
– Nu återstår två workshoppar innan projektet ska leva vidare på egen hand och förhoppningsvis leda till ett positivt resultat för hela bygden, säger Nellie Larsson, projektledare.

Syftet med projektet är att lyfta fram Våxtorp som cykeldestination .

Själva projektet inleddes med en förstudie i november där Nellie Larsson inledningsvis intervjuade 15 personer från olika branscher som har med turism att göra.

– Utöver dessa intervjuer med bland annat markägare och tjänstemän från kommunen och Region Halland har jag valt ut ett antal rapporter och analyser som är kopplade till cykelutveckling. Under förstudien har vi även medverkat vid digitala seminarier och gjort digitala studiebesök. Målet med förstudien har helt enkelt varit att försöka skapa en så samlad bild som möjligt över vilka förutsättningar som finns i området, säger Nellie Larsson.

Digitala workshoppar

Projektet innehåller också tre stycken digitala workshoppar.

Den första workshopen gick av stapeln i slutet av mars. Den andra arrangeras måndagen den 12 april. Något datum för den sista workshopen är ännu inte fastställt.

– Workshopparna är forum för idéer och diskussioner som kan leda arbetet framåt. Medverkar gör bland annat markägare, föreningar och företag. Vid nästa tillfälle kommer vi bland annat diskutera möjligheten att märka ut cykelleder utifrån handledningen turism på annans mark.

I maj kommer projektet att avslutas.

– Då hoppas vi att vi ska kunna presentera ett fullgott underlag för ett framtida utvecklingsarbete som ska leva vidare på egen hand, säger Nellie Larsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här