Cyklisterna som deltar Båstad 198 ska bland annat ta sig an de branta backarna i Hasslöv, som också har använts av Motions 6-dagars. Men den första upplagan av det nya internationella cykelloppet har ställs in på grund av coronapandemin. Nytt datum nästa år är ännu inte bestämt.
Cyklisterna som deltar Båstad 198 ska bland annat ta sig an de branta backarna i Hasslöv, som också har använts av Motions 6-dagars. Men den första upplagan av det nya internationella cykelloppet har ställs in på grund av coronapandemin. Nytt datum nästa år är ännu inte bestämt. Bild: arkiv

Cykellopp i Båstad flyttas fram – Laholm kvar som sponsor

Cykelloppet Båstad 198, som till stora delar ska gå genom Laholms kommun, flyttas fram till nästa år. Laholms kommun vill stå kvar som sponsor när det internationella kraftprovet får ett nytt premiärdatum.

ANNONS
LocationLaholm||

De hundratals racercyklister som hade tänkt sig susa fram på landsvägarna i södra Halland och nordvästra Skåne, kors och tvärs över Hallandsås, får ge sig till tåls.

”Med anledning av restriktionerna i Sverige relaterade till CoVid-19 tvingas vi att ställa in Båstad 198, planerad till den 13 september”, meddelar arrangören bakom Milestone Series på sin hemsida.

Av samma skäl har det spanska företaget flyttat fram sina andra stora cykellopp Mallorca 312 till hösten och Eifel 205 till nästa år.

Sponsrar med 40 000 kronor

Laholms kommun har sponsrat det inställda loppet i Båstad med 40 000 kronor, genom ett avtal med näringslivsföreningen Båstad turism och Näringsliv.

ANNONS

– Vi har redan betalat in de pengarna. Det blir troligtvis av våren eller hösten 2021, så vi tänker att det bara skjuts fram precis som många andra arrangemang, säger Jonas Heintz, enhetschef för kultur och turism på Laholms kommun.

Jonas Heintz är ansvarig för kultur och turism på Laholms kommun.
Jonas Heintz är ansvarig för kultur och turism på Laholms kommun. Bild: arkiv

I nuläget får det tjugo respektive elva mil långa cykelloppet inte ha fler än 50 deltagare, och enligt uppgift var över 500 anmälda.

– Vi hoppas att alla cyklisterna flyttar med, säger Jonas Heintz.

Hälften kan återbetalas

Enligt sponsoravtalet kan kommunen få tillbaka hälften av sina pengar om premiärupplagan inte genomförs i år. Men återbetalning verkar inte aktuellt.

– Vi vill ju att det ska bli av. Så tänker vi med alla andra evenemang också. Antingen att göra dem digitalt eller flytta fram, men så mycket det går undvika att ställa in, säger Jonas Heintz.

Vad vill Laholm ha ut av att sponsra loppet, som startar och slutar i Båstad?

– Vi är med som samarbetspartner. Faktum är att mycket av loppet går i Laholms kommun. Vi tänker att vi kan marknadsföra destinationen, säger Jonas Heintz och fortsätter:

– Vi satsar väldigt mycket på cykel och har bra förutsättningar för det. Väldigt många entreprenörer driver cykelverksamheter, inte minst den nya BMX-hallen, hela Vallåsen bikepark och Bukten-föreningen i Mellbystrand.

ANNONS

Vi ser det som bra marknadsföring helt enkelt.

– Vi ser det som bra marknadsföring helt enkelt, och också kul att kunna göra ett sånt här lopp tillsammans med Båstad. Cyklisterna som är med i loppet cyklar mycket i Laholms kommun. Då kan man visa upp hur bra här är även för duktiga tävlingscyklister, säger han.

LÄS MER:Laholm sponsrar cykellopp i Båstad – lokalt lopp utan stöd

LÄS MER:Golfpolitiker med intresse i sponsring

ANNONS