Motionslopp på cykel är en sommartradition i Laholm. Föreningen Laholmscyklisten vill arrangera loppet i år efter ett års uppehåll.
Motionslopp på cykel är en sommartradition i Laholm. Föreningen Laholmscyklisten vill arrangera loppet i år efter ett års uppehåll. Bild: Henrik Williamsson/Arkiv

Cykelklubben återuppväcker tredagarslopp

Efter ett års covid-uppehåll känner sig cykelklubben Laholmscyklisten åter redo att arrangera motionsloppet 3-dagars med Sydhalland runt.

ANNONS
LocationLaholm, Hallandsåsen||

Laholmscyklisten har arrangerat sitt etapplopp för motionärer varje år sedan 1990. Utom i fjol, då evenemanget ställdes in på grund av coronapandemin.

Men i år tänker klubben köra igen. 23-25 juli hoppas man att vägarna i Laholm med omnejd ska fyllas av cyklister.

– Förra året visste ingen varken ut eller in hur man skulle förhålla sig. Nu har vi levt så länge med det här att det finns en röd tråd i hur man förhåller sig, att man håller sig på sin kant och sköter sig, säger kanslisten Johan Carlson om pandemiläget.

Han tror inte att det blir svårt för cyklisterna att hålla avstånd.

ANNONS

– Precis vid starten kan det bli 100 personer, men där är två stora parkeringsplatser med gott om utrymme där det går att sprida ut sig.

Har öppnat för deltagare att anmäla sig

Klubben öppnade för anmälningar på fredagen.

– Vi är kanske sent ute, men det har varit en hel del velande innan vi bestämde oss. En stor del av våra funktionärer är lite äldre och vi har velat fråga dem ödmjukt först, säger Johan Carlson.

Han håller dock öppet för att om det händer något drastisk med smittläge och restriktioner kan loppet ställas in även i år.

En del i beslutet att dra i gång motionsloppet igen är att 3-dagars är en en viktig inkomstkälla för Laholmscyklisten.

– Vi har haft ett år, och vill inte ha ett till. Då svider det rätt mycket. Vi är en liten förening, och räknar med att det kommer att ta några år att komma i kapp, säger Johan Carlson.

LÄS MER:Så mycket pengar blöder föreningarna i pandemin

LÄS MER:Cykellopp har bantats ner till tre dagar

ANNONS