Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) håller med om att alla företag i kommunen borde gynnas.
Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) håller med om att alla företag i kommunen borde gynnas.

Cronqvist (C) om kommunens tävling: ”Borde tänkt till på ett annorlunda sätt”

Kommunstyrelsens ordförande håller med keramikern Iréne Jonsson som påpekade orättvisan i kommunens jultävling.

ANNONS
LocationLaholm||

HP har skrivit om keramikern Iréne Jonsson i Hasslöv som tyckte det var fel att kommunen i en tävling gynnade butikerna i centrala Laholm genom att dela ut priser i form av presentkort till Attraktiva Laholms butiker. Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) har själv varit i kontakt med keramikern och håller med.

– När man gör något sådant får man tänka till för det är känsligt. Nu var det tydligen Attraktiva Laholm som gjorde något under hatten av Visit Laholm och det är ju en kommunal verksamhet. Det är inte bara butikerna i centrala Laholm som kämpar, säger Erling Cronqvist.

ANNONS

Hur borde det gå till?

– Man borde tänkt till på ett annorlunda sätt. Det är känsligt om man upplever att man inte får vara med och är utanför. Vi i kommunledningen försöker vara noga med att inte gynna någon specifik ort. Det har vi varit tydliga med när det gäller presentkortet som snart delas ut.

Tävlingen avslutas 15 december och Erling Cronqvist ser inte att man kan göra något åt situationen den här gången. I fortsättningen tycker han att tävlingsarrangörer bör tänka ett varv till för att gynna hela kommunen.

LÄS MER:Företagare känner sig exkluderade när kommunen delar ut tävlingsvinst

ANNONS