Kerstin Meuller och Annita Asplid tillhör arrangörerna för Seniordagen. Nu tvingas de meddela att den skjuts upp på grund av coronaviruset.
Kerstin Meuller och Annita Asplid tillhör arrangörerna för Seniordagen. Nu tvingas de meddela att den skjuts upp på grund av coronaviruset. Bild: Henrik Williamsson

Coronaviruset flyttar fram Seniordagen

Mer än 200 personer hade anmält sig till årets upplaga av Seniordagen i Laholm. Nu skjuts den på framtiden på grund av risken för coronasmitta.

ANNONS
LocationLaholm||

Det är bara några dagar sedan de tre pensionärsorganisationerna SKPF, SPF och PRO gick ut i HP och berättade om årets Seniordag som skulle hållas på Campus Laholm i nästa vecka.

Nytt för den här gången var att alla äldre hälsades välkomna, oavsett om de tillhörde en organisation eller ej.

– Många ringde och anmälde sig efter att ha läst om det i Hallandsposten, säger Kerstin Meuller i SKPF.

LÄS MER:Seniordagen öppnar sig för alla äldre

Men har arrangörerna bestämt sig för att dra i nödbromsen. Seniordagen blir inte av. Anledningen är förstås oro för spridning av coronaviruset.

– Vi är pensionärer allihopa och det är en riskgrupp, säger Annita Asplid i PRO.

ANNONS

Socialnämndens ordförande Kenneth Camitz (M) tycker att beslutet är rätt.

– Vi hade 213 anmälda, men det här är en riskkategori och det känns rätt riskabelt att dra ihop detta just nu, säger Camitz.

Meningen är dock inte att Seniordagen, med temat ”Tillsammans mot ensamhet”, ska ställas in.

– Vi hade ett väldigt bra program med bland annat Helen Andersson och det vill vi inte ändra på, säger Kerstin Meuller och fortsätter:

– Vi kör till hösten i stället vid ett tillfälle när Helen har möjlighet att komma. Vi har ett möte i Kommunala pensionärsrådet den 13 maj och tänker sätta ett nytt datum då. Då vet vi också mer om hur läget i världen ser ut.

ANNONS