Genrebild. Bilden har inget med händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Pontus Lundahl/TT

Coronavirus upptäckt på äldreboende – avdelning isolerad

På ett särskilt boende för äldre i Laholm har boende konstaterats ha coronaviruset, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS
|

Covid-19 upptäcktes på ett av kommunens särskilda boenden för äldre under torsdagen. En boende ska ha blivit smittad av en närstående som varit på en utlandsresa.

Den coronasmittade personen uppges ha besökt boendet dagen innan besöksförbudet på äldreboendena infördes, skriver Laholms kommun på sin hemsida.

Hallands smittskyddsenhet är inkopplad och så kallade smittskyddsåtgärder är vidtagna. Kommunen meddelar att berörda personer har isolerats på sina rum och den drabbade avdelningen är avskärmad från resten av det särskilda boendet.

”Medarbetarna har stor erfarenhet av att hantera smitta. Varje år hanteras till exempel vinterkräksjuka. Vi har nu fullt fokus på att vårda personer som har drabbats och på att skydda övriga boende”, säger Christel Sundberg, socialchef på Laholms kommun, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER: Coronasmittad läkare jobbade på vårdcentral

Två personer utskrivna från sjukhus

I övrigt meddelade Region Halland på torsdagen att antalet konstaterade fall av covid-19 i länet nu är 50. Eftersom färre personer testas för coronavirus säger siffran inte så mycket om den verkliga bilden.

De personer som häromdagen rapporterades vårdas på sjukhus har nu blivit utskrivna, meddelar regionen.

Det är viktigt att begränsa smittspridningen och Folkhälsomyndigheten avråder nu från icke nödvändiga resor till och från storstadsregionerna – som är värst drabbade av epidemin.

Särskilt inför påsken är det viktigt att tänka igenom om planerade resor inom Sverige verkligen är nödvändiga att genomföra, enligt myndigheten.

ANNONS