Coated får influenser från band som Oasis, Arctic Monkeys och The Strokes.
Coated får influenser från band som Oasis, Arctic Monkeys och The Strokes. Bild: Rut-Anna Nilsson

Coated sprider livemusik i sommar

Med influenser från The Strokes och Oasis har Indierockbandet Coated tagit Laholm med storm. Att göra reklam på Tiktok är inget de föredrar men livemusiken brinner de för. I sommar tar de över Hallands scener med egna låtar och nya fans.
– Många är hungriga för livemusik, säger bandmedlemmen Marcus Johnsson.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Nere i replokalen utanför i Laholm kan man tro att man besöker ett världsturnerande rockband. Den stora lokalen är fylld med instrument, planschtäckande väggar och nedsuttna soffor och fåtöljer. Fyra gånger i veckan träffas Filip Borg (sångare, gitarrist), Kelvin Olsson (gitarr), Albin Seeberg (trummor) och Marcus Johnsson (keyboard, producent) i replokalen för att spela och skriva låtar efter jobbet.

Coated har inga hårda konkurrenter när det kommer till att spela indierock i Laholm. Förutom flertalet coverband som giggar runt är Coated ett av få band som spelar live och skriver sina egna låtar i Laholm. Nyligen släpptes den fem minuters långa singeln ”Self restraint” och bandet har precis hunnit varva ner efter en spelning på Chill Out i Mellbystrand.

ANNONS

Musik har alltid varit ett stort intresse för bandmedlemmarna. Vad som först började som en hobby med låtskrivande vidareutvecklades och blev ett officiellt band år 2020.

– Jag blev nästan besatt av att ha ett band, säger Kelvin.

Marcus Johnsson (keyboard, producent) , Filip Borg (sångare, gitarrist), Kelvin Olsson (gitarr) och Albin Seeberg (trummor) kommer spela på Sandstock Festival 20 juli i Mellbystrand.
Marcus Johnsson (keyboard, producent) , Filip Borg (sångare, gitarrist), Kelvin Olsson (gitarr) och Albin Seeberg (trummor) kommer spela på Sandstock Festival 20 juli i Mellbystrand. Bild: Rut-Anna Nilsson

I dag har 25-åringarna producerat albumet ”Still Some People Here” från 2022 och flera singlar med influenser från The Strokes, Oasis och Arctic Monkeys. Bandnamnet Coated är inte lika självklart som deras influenser.

– Min morfars elmotor till sin båt hette ”coated for saltwater” och vi tyckte det lät bra, säger Albin.

Tuff start

Att etablera sig i en mindre stad som Laholm har varit en utmaning. Från att ha bytt lokal flera gånger till att få svårt med spelningar har bandet fått en tuff start.

– Det var därför det tog lång tid att etablera oss. Det är inte så många ställen man kan spela på, säger Filip.

Men oavsett motgångarna har passionen för musiken varit den samma. Bandet brinner för att skriva låtar och att spela live. I sommar turnerar bandet runt i Halland och har även gjort ett stopp uppe i Växjö.

– I Växjö spelade vi för en helt anonym publik. Det var jättehäftigt att se folk vi inte kände sjunga med till våra låtar, säger Filip.

ANNONS

Brinner för livemusik

Drömmen är att leva på musiken och turnera. Att marknadsföra sig på Tiktok och publicera på sociala medier är inget bandet föredrar men att spela live är något de brinner för.

– Spela live är viktigt. Många är hungriga för livemusik. Även om det bara är en eller två personer där så gör det ändå något, säger Marcus.

I dag har bandet flest lyssnare från Göteborg, Malmö och Stockholm. Innan potentiella spelningar i storstäderna ska de göra sina sista stopp på sommarturnén i bland annat Mellbystrand på Sandstock Festival 20 juli och Rotundan i Halmstad 8 augusti.

LÄS MER:Livemusik väcker sommarkänslor i Halmstad

LÄS MER:Planeringen av Sandstock festival är i full gång

LÄS MER:Unga halländska artister får prova turnélivet: ”En kul möjlighet”

ANNONS