Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Chokladasken innehöll en laddad pistol

Chokladasken var onormalt tung. Innehållet var inte fyllda praliner, utan en laddad pistol. Polisen skulle hämta sonen som rymt från ett HVB-hem, men fick ta med sig pappan också.

I juni förra året åkte skickades tre polisbilar till en campingplats i Laholms kommun för att leta efter en efterlyst pojke som rymt från ett HVB-hem i Göteborg.

Polisen hade fått ett tips om att rymlingen befann sig på campingen i sin pappas husvagn. Den stora styrkan motiverades av pappans våldsamma förflutna.

Vapen i garderoben

Mycket riktigt låg sonen och sov innanför dörren i husvagnen. En polis gick in för att plocka ihop lite kläder till honom inför avfärden norrut.

I garderoben låg en chokladask i en plastpåse som polisinspektören flyttade på. Han tyckte att asken var onormalt tung och tittade i den. Där låg en laddad signalpistol.

Sonen fördes till HVB-hemmet och pappan till polisstationen i Halmstad, gripen för grovt vapenbrott.

”Hittade vid Lagan”

Mannen, 52 år gammal, nekade till brott. Han uppgav att han hittade pistolen i ett buskage vid Lagan samma natt och tänkte lämna in den till polisen. Han visste inte att en signalpistol är ett licenspliktigt vapen.

Enligt åklagaren har 52-åringen med uppsåt eller av oaktsamhet innehaft en signalpistol utan att ha rätt till det. Därför åtalas han för vapenbrott. Bild: Polisen
Enligt åklagaren har 52-åringen med uppsåt eller av oaktsamhet innehaft en signalpistol utan att ha rätt till det. Därför åtalas han för vapenbrott. Bild: Polisen

Polisens forensiker har hittat 52-åringens fingeravtryck på både asken och pipan. Mannen har nu åtalats för vapenbrott.

Han har tidigare avtjänat långa fängelsestraff för bland annat rån och misshandel. 2010 dömdes han för att ha hotat flera personer i Lilla Tjärby med en pistol.

Stöldgods i tvättkorg

52-åringen åtalas samtidigt för att ha stulit en tvättkorg lastad med kläder, läsplatta, musikanläggning och en äkta matta i en bekants lägenhet. Stöldgodset återfanns följande dag i hans husvagn. Han hävdar att han tog dem för att kvitta en skuld.

LÄS MER: Pojkar hade luftvapen i centrala Laholm

LÄS MER: Skott riktades mot ”fel” person – man åtalas för mordförsök

LÄS MER: Vapensamlaren vill ha tillbaka sina bössor

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här