Chef slår hål på rykte om vaccinationsförtur

Det florerar ett rykte om att det går att göra tidsbokning för vaccinationstid mot covid-19 på Vårdcentralen Centrum trots att bokningen på 1177 Halland för närvarande är stängd.
– Det stämmer inte, säger verksamhetschefen Marie Lindell.

ANNONS
LocationLaholm||

Bokningen via 1177.se är planerad att öppnas upp för 70-plussare torsdagen den 11 mars.

Enligt en läsare som har kontaktat HP är det dock redan nu möjligt att boka tid på Vårdcentralen Centrum och på så sätt ”gå före i vaccinationskön.”

Slår hål på ryktet

Marie Lindell ställer sig frågande till dessa uppgifter och slår hål på ryktet.

– Vi var först ut i kommunen med att vaccinera personer som har hemtjänst. Det har varit mycket strul med bokningssystemet, inte minst på grund av att man tidigare inte hade samma krav på bank-id. På grund av detta kan vissa obehöriga ha slunkit igenom systemet när det var som värst i februari, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Vi har dock dubbelkollat upp emot 150 personer för att se till att de verkligen har hemtjänst och om de inte har haft det har vi avbokat personerna direkt. Det har varit ett mycket tidsödande arbete men nödvändigt för att vaccinet verkligen ska nå rätt grupper och i rätt ordning.

Marie Lindell försäkrar att vårdcentralen följer reglerna och att det inte finns något telefonnummer som man kan ringa för att boka tid och på så sätt gå före i vaccinationskön.

– Nej, jag förstår inte varifrån detta rykte kommer. Vi följer exakt samma regler som övriga vårdcentraler i länet. Allt ska gå rätt till, säger hon.

ANNONS