Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Var sak har sin tid. Nu har Leif och Ulrika Jönsson bestämt sig för att årets säsong på Flammabadets camping blir den sista för dem som campingvärdar. Bild: Henrik Williamsson
Var sak har sin tid. Nu har Leif och Ulrika Jönsson bestämt sig för att årets säsong på Flammabadets camping blir den sista för dem som campingvärdar. Bild: Henrik Williamsson

Campingvärdarna lämnar Knäred i höst

Campingvärdarna Leif och Ulrika Jönsson bryter kontraktet med Laholms kommun. Kommande säsong blir deras sista på Flammabadets camping.

I en lång rad av år har paret till stor del bott på Flammabadets camping. Först var de långliggande gäster. 2018 tog de över ruljansen själva.

Meningen var att Leif och Ulrika Jönsson skulle fortsätta driva campingen fram till slutet av säsongen 2022, men så blir det inte.

– Nej, vi har tagit beslutet att vi känner oss rätt nöjda nu. Vi har varit här i åtta år och skulle vilja göra något annat, säger Leif Jönsson.

En bidragande orsak är att kommunen, som äger campingplatsen, uttryckt önskemål om att göra den större och ge möjlighet till större intäkter.

– Vi är inte rätt personer att driva något större. Bygger man ut dödar man den här naturcampingen som folk vill komma till. De flesta gäster menar att då kan de lika gärna åka till någon annan större camping. Det familjära försvinner, säger Leif Jönsson.

”Inga bad feelings”

Campingvärdarna har bett Laholms kommun att få driva Flammabadets camping vidare bara under säsongen 2021. Kommunen har sagt ja.

– Inga bad feelings. Vi lämnar det till någon annan som vill driva vidare, säger Leif Jönsson.

Vad ska ni göra sedan?

– Det vet vi inte. Vi har precis sålt vår egen husvagn. Kanske blir det en husbil för oss.

Ni blir campinggäster i stället för campingvärdar?

– Ja, fast kanske inte här i Knäred, utan åka ut i Europa och se oss omkring. Vi har egentligen gått i pension och fyller båda 65 i år, säger Leif Jönsson.

LÄS MER: ”Galet dyrt” hus planeras för campingplats

LÄS MER: Bodar med toalett och dusch räddar campingplatsen

LÄS MER: Toa och dusch blåser nytt liv i camping

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här