Micke och Nilla Mathiasson driver Båstad camping. De tar nu över driften av Skummeslövs havsvattenbassäng. Bo Brink och Åke Hantoft från Skummeslövsbadet utveckling ideell förening är nöjda över det färska femårskontraktet.
Micke och Nilla Mathiasson driver Båstad camping. De tar nu över driften av Skummeslövs havsvattenbassäng. Bo Brink och Åke Hantoft från Skummeslövsbadet utveckling ideell förening är nöjda över det färska femårskontraktet. Bild: Evelina Gunnarsson

Campingägarna ska utveckla Skummeslövsbadet

Med Båstad camping vid rodret ska Skummeslövsbadet få ett lyft. Aktiviteter, ett servicehus, serveringar och uppfräschade lokaler väntar till nästa säsong.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

I många år har Simklubben Stimmet arrenderat Skummeslövs havsvattenpool av Skummeslövsbadet utveckling ideell förening (Suif). Nu blir det förändring när makarna bakom Båstad Camping, Nilla och Micke Mathiasson tar över arrendet.

– Vi har funderat mycket sedan vi fick frågan men vi ser stor potential i den här anläggningen. Vi ser långsiktigt på det här, säger Micke Mathiasson.

Sedan några år tillbaka har den ideella föreningen Suif velat få till en förändring på utomhusbadet. Den sista pusselbiten var en aktör som ville förverkliga drömmarna.

Micke och Nilla Mathiasson driver Båstad camping sedan 2013. De har nu kommit till en punkt där de känner sig nöjda utvecklingen av campingen och vill ta sig an och utveckla något nytt.
Micke och Nilla Mathiasson driver Båstad camping sedan 2013. De har nu kommit till en punkt där de känner sig nöjda utvecklingen av campingen och vill ta sig an och utveckla något nytt. Bild: Evelina Gunnarsson

– Vi kände att vi behövde ta nästa steg och ta oss an utmaningen med att fräscha upp badet och reningsverksanläggningen. Nu har energi kommit in, säger Suif:s ordförande Åke Hantoft.

ANNONS

Båstads camping har skrivit ett femårskontrakt där SK Stimmet fortsatt är en del av verksamheten och håller i simskolan.

– Stimmet är med på detta till hundra procent. De känner också entusiasm, säger Åke Hantoft som berättar att Stimmet inte kunde närvara på måndagen.

Sedan tidigare har Laholms kommun avsatt pengar för att bygga en servicebyggnad med toaletter, dusch och omklädningsrum intill badet. Där sätts spaden i marken så fort klartecken ges.

Skummeslövs havsvattenpool kommer bassängen fortsatt att heta. Mycket kommer vara sig likt, även om de nya arrendatorerna kommer vilja sätta sin prägel.
Skummeslövs havsvattenpool kommer bassängen fortsatt att heta. Mycket kommer vara sig likt, även om de nya arrendatorerna kommer vilja sätta sin prägel. Bild: Evelina Gunnarsson

– Kommunen kommer också att bygga ett cykelgarage vid parkeringen och ett utegym i närheten, säger Nilla Mathiasson.

Nilla och Micke Mathiasson vill satsa på kringaktiviteter och en servering som riktar sig till de som inte är på badet.

– Det kan vara grillkvällar och trubadur. Det här är ett unikt ställe som ligger fantastiskt, säger Nilla Mathiasson.

Inför nästa säsong ska de fräscha upp lokalerna invändigt och få till en enklare servering, både för badets gäster och andra. Renoveringen beräknas vara klar i maj.

I flera år har Skummeslövsbadet utveckling ideell förening velat göra något mer med badet. Nu har de hittat en entreprenör som vill utveckla badet.
I flera år har Skummeslövsbadet utveckling ideell förening velat göra något mer med badet. Nu har de hittat en entreprenör som vill utveckla badet. Bild: Evelina Gunnarsson

Finns det fler ambitioner längre fram i tiden?

– Ja det gör det. Vi får inte bygga mer här men vi vill ta vara på lokalerna som finns. Delen längst bort skulle man kunna göra om till bastu och man kan öppna upp mer för att skapa en panoramavy mot havet och göra en trevlig uteservering, säger Nilla Mathiasson.

ANNONS

För Suif innebär femårskontraktet förhoppningsvis en stabil ekonomi så att de kan ta ett lån för att göra klart reningsverket och byta ut vissa delar innan nästa sommar.

LÄS MER:Stranden får en ny mötesplats i söder

LÄS MER:Södra Skummeslöv får offentliga toaletter

ANNONS