Camparpar övervintrar i Våxtorp när Europa är stängt

”Man ska ha husvagn – så är semestern redan klar” sjöng Galenskaparna och After Shave. Thomas och Carina Johansson skulle vilja ta det något steg längre och göra semestern till livet. I september flyttade de in i sin husvagn och har inga planer flytta ut – bara att ta husvagnen med sig dit de behagar.

ANNONS
LocationVåxtorp|
|

Thomas och Carina Johansson har bosatt sig på Våxtorps naturcamping – för nu.

Efter att till slut ha kunnat lämna karantänen i Spanien i våras och under sommaren köpa en husvagn slog de den första september läger i Våxtorp. Här ska de bo till sista april.

– Vi har väl alltid varit lite av två vagabonder, säger Thomas Johansson, sittande i kontoret (som också är köket) i den lilla husvagnen.

Äventyret börjar i Våxtorp

Carina Johansson beskriver Våxtorp som den första anhalten i deras nya äventyr.

– Vi trivs väldigt bra på vägarna, så när vi inte hade någon lägenhet när vi kom tillbaka till Sverige köpte vi en husvagn i stället så kan vi jobba var vi vill, säger hon.

ANNONS

Eftersom de båda jobbar hemifrån, Thomas som webbdesigner och Carina som frilansskribent, var planen att under vinterhalvåret åka runt i södra Europa och till sommaren i norra. En pandemi förblev i vägen för de planerna.

– Så nu medan vi är här ska vi göra om husvagnen så att vi får den lite mer som vi vill ha den, säger Thomas.

Thomas och Carina Johansson.
Thomas och Carina Johansson. Bild: Johan Svensson

”Så länge vi har varandra på vägarna”

2015 gick Carinas bror bort, 47 år gammal. Sorgen över åren brodern inte fick, fick Thomas och Carina att agera och ta vara på den nyfikenhet de dittills mest omsatt i ord.

– Vi sålde allt vi ägde som vi inte kunde ta med oss, packade bilen full och flyttade till Spanien, berättar Carina.

– Vi kände båda att vi mår som bäst när vi är ute på vägarna. Och med tanke på de jobb vi har nu och är mobila – varför inte utnyttja det? säger Thomas.

Vart reslusten kommer att ta dem när restriktionerna börjar släppa återstår att se. Till och med april har de sitt hem i Våxtorp.

För många är det ju väldigt viktigt att kunna säga vad som är hemma – vad är ert ”hemma” eller vill ni aktivt inte ha ett?

– När vi är i husvagnen säger vi att vi är hemma, sedan kommer det inte spela roll var den kommer att stå parkerad, säger Carina.

ANNONS

– Det är klart att man har rötter, men jag har aldrig känt att jag åker hem till Stockholm eller Carina hem till Landskrona, adderar Thomas.

Har ni hela tiden känt er trygga i att välja att leva så här fullt ut?

– Det blir vad man gör det till. Så länge vi har varandra på vägarna så löser det sig, och skulle det ändå skita sig får vi ta tag i det också, säger Thomas.

– Men så är det ju med livet ändå. Nu har vi inga ramar, så det blir från ställe till ställe att se vad just den platsen har att erbjuda oss och det avgör hur länge vi väljer att stanna där, tillägger Carina.

Det låter lite som en ändlös backpackingresa.

– Fast för lite bekvämare och mognare människor som oss, säger Carina.

Förutspår vanligare livsstil

Deras val av livsstil är ännu relativt unik, men de tror att vi kommer att få se att det blir allt vanligare. Om helgerna ska Våxtorps naturcamping ha varit full ända in i november under 2020.

– Många man pratar med säger att de går i liknande tankar som vi, säger Carina.

– Och jag tror inte bara att det är på grund av pandemin heller. Jag tror att leva off-grid överlag kommer att bli vanligare och lite det vi satsar på nu med att skildra vårt liv på Instagram, säger Thomas.

ANNONS

Ser ni er lite som influencers nu då?

– Ja, lite gör vi det. Det är väl det som är tanken, att folk ska inspireras i det långa loppet, säger Thomas.

LÄS MER:Lyxcampa på hemmaplan – glamping är en het semestertrend

LÄS MER:Fullbokat på nya glampingen i Veinge

LÄS MER:Halland i topp i den svenska campingligan

ANNONS