Cirkelsåg, borrmaskin, slipmaskin och andra verktyg till ett värde av uppskattningsvis minst 20 000 kronor stals från byggarbetsplatsen i Laholm.
Cirkelsåg, borrmaskin, slipmaskin och andra verktyg till ett värde av uppskattningsvis minst 20 000 kronor stals från byggarbetsplatsen i Laholm. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Byggarbetsplats länsades på maskiner under lunchen

Verktyg och maskiner stals på tisdagen från en byggarbetsplats bland hyreshusen på Altona i Laholm. Tjuvarna slog till när byggjobbarna tog lunch.

ANNONS
LocationLaholm||

Artikeln är uppdaterad med nya uppgifter om vad som stulits, efter att en tilläggsanmälan har inkommit till polisen.

En byggentreprenör som för närvarande arbetar med rivningsarbeten på Tulpanvägen drabbades av en stöld mitt på tisdagen, mellan klockan 12 och 13.

Byggjobbarna hade låst in sina verktyg och maskiner i en källare under lunchtimmen.

– De har varit på lunch och när de kommer tillbaka till platsen var maskinerna borta, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Enligt den första anmälan till polisen försvann utrustning till ett värde av minst 20 000 kronor. På torsdagsmorgonen korrigerade entreprenören sin anmälan.

Entreprenören säger till HP att det hade uppstått ett missförstånd med polisen vid det första anmälningstillfället. Vad som faktiskt stulits är en tigersåg, batterier och en slipmaskin. Det drabbade företaget heter MPG Entreprenad AB i Åled.

ANNONS

Enligt polisanmälan är både själva källaren och rummet med maskinerna låst med en nyckel, men den senare dörren går inte alltid i lås.

Den pågående mångmiljonrenoveringen av Laholmshems hyreshus på Altona har också tidigare drabbats av stölder.

LÄS MER:Tjuvar klippte strömförande 63-amperekabel på bygge

LÄS MER:Kraftig hyreshöjning när Altonas status ska höjas

LÄS MER:Politikerna sade ja till renovering för 115 miljoner

ANNONS