Buskörare krockade på stranden

Först var buskörarna nära att köra på en liten pojke. Senare på kvällen kallades räddningstjänst och polis till stranden för en trafikolycka.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand, Mellbystrand||

Tidigt under onsdagskvällen rapporterades det om buskörning på stranden. Under sena onsdagskvällen larmades räddningstjänst till stranden i Mellbystrand då en trafikolycka hade skett. Två bilar var inblandade i olyckan och i bilarna färdades fem personer, alla i 18-årsåldern. Två personer i den ena bilen klagade på nacksmärtor och kontrollerades av ambulanssjukvårdare. De åkte aldrig med ambulansen men fick senare uppsöka sjukvård.

– Vi fick rensa upp glassplitter på stranden. Det var både blinkersglas och fönsterglas. Sen kom polisen efter att vi lämnat, säger John Nilsson på räddningstjänsten.

Hörde bilar i hög hastighet

Malin Swanberg var ute och gick när hon såg bilar komma körande i hög hastighet på stranden.

ANNONS

– Jag ser dem på långt håll och hör dem. De kör som galningar. Man ser det först vid bryggan där det är väldigt mycket folk, säger Malin Swanberg.

Hon började filma en stund innan hon ringde 112 och fick till svar att det inte fanns någon bil att skicka ut och att hon skulle återkomma om det eskalerade.

”Man blir rädd”

– Det kändes som om förarna sket i om de körde på någon. Det har ju hänt en del saker som gör att man blir rädd, säger Malin Swanberg.

Strax därefter såg hon en familj som badade. Sonen gick upp ur havet innan de andra och höll på att bli påkörd av fartdårarna.

– Jag har aldrig tidigare sett att folk kört såhär. Ännu mer omdömeslöst och att folk inte bryr sig om andra människor.

LÄS MER:Ökande buskörning på stranden upprör vid kusten

LÄS MER:Buskörning på stranden kan kosta tusenlappar i böter

LÄS MER:Stranden som blivit en väg ger buskörning på nätterna

ANNONS