BK Walldias hemmaplan har blivit sönderkörd av bilar. Eftersom utomhussäsongen är över drabbas inga lag som ska träna.
BK Walldias hemmaplan har blivit sönderkörd av bilar. Eftersom utomhussäsongen är över drabbas inga lag som ska träna. Bild: Evelina Gunnarsson

Buskörare körde sönder Walldias plan

Natten till lördag körde någon sönder BK Walldias gräsplan med en personbil. Nu går den inte att göra vid förrän i vår.

ANNONS
LocationVallberga||

Redan på Wallevis parkering möts besökare av vattenpölar. Går man ut på B-planen fortsätter det att plaska rejält kring fötterna. Den blöta vattensjuka planen utnyttjades natten till lördag av buskörare som körde sönder planen med en personbil.

– Man blir såklart ledsen över vad som hänt. Halva planen är helt förstörd. Allt ideellt arbete och folk som springer där hela dagarna. Jag tippar på att vaktmästarna lägger 40 timmar i veckan och så händer något sånt här, säger Peter Walldén som är ansvarig i klubbens plankommitté.

Flera centimeter djupa spår

På planen syns tydligt att någon sladdat runt i cirklar på den blöta planen. Spåren är på sina ställen flera centimeter djupa.

ANNONS

– Det känns tråkigt när man är här och gör sitt bästa, säger Leif Bengtsson som tillsammans med Christer Nilsson är ideella vaktmästare.

– Det är mycket jobb för femton-tjugo minuters lek, säger Christer

Åtgärdas till våren

Klubbens utomhusträningar är slut för i år och planen behöver därför inte användas. Men eftersom den är så vattensjuk kommer hjulspåren inte kunna åtgärdas förrän till våren.

– Så vi har i princip en halv fotbollsplan som inte går att använda till våren. Sen kostar det pengar att åtgärda och det handlar om ideellt arbete. Vi har dessutom en kommun där skötselbidraget ligger långt under andra kommuner i Halland, säger Peter Walldén.

Han uppskattar att det skulle kosta 5 000 - 10 000 kronor om en firma skulle åtgärda planen.

Tidigare har klubben haft problem med att mopeder kört på planen nattetid. Nu överväger de att sätta upp en bom för att ingen ska kunna köra in på idrottsplatsen kvälls- och nattetid.

Klubben har sina aningar om vem som ligger bakom buskörningen och har gjort en polisanmälan om skadegörelse.

LÄS MER:Epa-traktorägare döms för körning på idrottsplats

LÄS MER:Spåren av A-traktorernas vilda framfart väcker oro

LÄS MER:Buskörare sladdade sönder fotbollsplan

ANNONS