Bun vill fortsätta sitt ­samarbete med Komtek

Komtek är en bra verksamhet, anser barn- och ungdomsnämnden som gärna vill fortsätta samarbetet. Men hur – ja, det har utbildningschefen fått i uppdrag att titta på.

ANNONS
|

Nyligen beslutade politikerna i kultur- och utvecklingsnämnden att inte teckna n­ågot fortsatt avtal med Komtek i Halmstad, utan i stället försöka köpa in enstaka kurser. Nuvarande ­avtal, där kostnaden delas med barn- och ungdomsnämnden, har löpt på ett år och upphör den sista augusti.

Bakom beslutet ligger de besparingar som nämnderna står inför. Att teckna ett nytt avtal skulle kosta 300 000 kronor för vardera nämnd.

Komteks framtid diskuterades även på barn- och ungdomsnämndens senaste möte. Där var politikerna inte lika snabba med att dra in på tekniksatsningen.

– Det finns ett stort intresse från både personal och elever för detta, och verksamheten är viktig. Vi behöver skapa intresse för teknik och via Komtek har flera tjejer fått upp ögonen för teknik, säger utbildningschef Per Jangen, som tror att det finns möjlighet att bredda verksamheten.

ANNONS

Diskussioner har bland annat förts med Laholm utan gränser kring ett kursutbud för deras medlemmar.

Om avtalet förlängs behöver det inte ha samma utformning och innehåll som i dag, och det innebär även att kostnaden är en öppen fråga. Nämnden har vissa funderingar och Per Jangen har fått i uppdrag att föra en diskussion med Komtek om hur ett eventuellt fortsatt samarbete kan se ut.

– Vi vill inte stänga dörren, utan titta närmare på det här. I augusti ska Per Jangen lägga fram ett förslag till beslut för nämnden, säger ordförande Kent-Arne Andersson (C).

ANNONS