Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bernt Karlsson, ordförande i Mellbystrands bryggförening, som nu jobbar på att få in sponsringspengar. Bild: Anna Olofsson
Bernt Karlsson, ordförande i Mellbystrands bryggförening, som nu jobbar på att få in sponsringspengar. Bild: Anna Olofsson

Bryggkampen går vidare med en kvarts miljon i sponsring

Privatsponsringen har rullat på i sommar och har dragit in en kvarts miljon kronor. Företagarna kan räkna med ett besök i september. Kampen går vidare för en brygga i Mellbystrand med premiärdopp 2022.
Bertil Månsson, Kennet Gertsson, Göte Persson, Gunilla Karlsson och Bernt Karlsson från bryggföreningen i Mellbystrand, är redo för ett dopp. Det enda som saknas är en brygga. Bild: Anna Olofsson
Bertil Månsson, Kennet Gertsson, Göte Persson, Gunilla Karlsson och Bernt Karlsson från bryggföreningen i Mellbystrand, är redo för ett dopp. Det enda som saknas är en brygga. Bild: Anna Olofsson

Målsättningen är att det ska gå att premiärdoppa sig från en brygga i Mellbystrand sommaren 2022, så därför jobbar bryggföreningen på för att få ihop pengar till sin del av kostnaden.

Kommunen står för två miljoner kronor av bryggbygget. En del av pengarna ska komma in via ansökningar i diverse fonder. Resten ska Mellbystrandsborna och företagarna själva dra ihop.

HP träffade representanter från bryggföreningen i början av sommaren. Frågan är nu hur det har gått:

Under de 8-9 veckor som bryggföreningen har jobbat med sponsringen, så har man fått in cirka 30 000 kronor per vecka från privatpersoner och familjer.

– Vi är jättenöjda. Dessutom hade vi 1 400 visningar när vi livesände vårt årsmöte via Facebook. Det säger lite om intresset. Det är helt fantastiskt, tycker Bernt Karlsson, ordförande i föreningen.

– Varje gång vi gör ett utskick och aktiverar oss så är det några till som hör av sig.

Däremot har föreningen ännu inte gått runt och pratat med folk för att samla in pengar.

– Nej det har vi inte vågat. Man måste ha respekt för covid-19. Det är inget att leka med. Det var väldigt mycket folk i Mellbystrand förra helgen. Jag har aldrig sett så mycket bilar på stranden, så vi har inte velat stå där.

Nästa steg är att besöka lokala företag och andra som skulle kunna sponsra bryggbygget.

– Vi behöver företagssponsring också och de kan förvänta sig att vi tar kontakt med dem i september.

Bryggföreningen har en Facebooksida där man kan få information.

– Vi har nu 1 300 följare på vår sida, så vi har bra kanaler ut, tycker Bernt Karlsson.

Bryggan i Mellbystrand ska byggas nedanför Birger Pers Väg. Den ska bli 100 meter lång med ett baddjup längst ut på 150 centimeter.

– Men om vi får vi in mer pengar, så kan vi utveckla bryggan. Kanske bygga den längre eller n större platta där ute eller göra den mer påkostad. Så ju mer pengar vi får in desto bättre.

Placeringen bottnar i projektet och visionen Mellbystrand 2024 som drogs igång för flera år sedan. Engagemanget var stort från allmänhet och företagare som då lämnade då in synpunkter och det framkom att man saknade en social mötesplats i Mellbystrands centrum. Så kom projektet med bryggan i gång.

Förprojekteringen har därför gjorts för en brygga nedanför Birger Pers väg.

LÄS MER: Bryggentusiaster siktar på 2022

LÄS MER: Sveriges längsta strand har äntligen fått en brygga

LÄS MER: Ny förening för ny brygga i Mellbystrand

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!