Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På söndagskvällen brann det kraftigt i en byggnad som tillhör Osbecksgymnasiet i Laholm. Under natten till tisdag blossade branden upp igen. Bild: Roger Larsson
På söndagskvällen brann det kraftigt i en byggnad som tillhör Osbecksgymnasiet i Laholm. Under natten till tisdag blossade branden upp igen. Bild: Roger Larsson

Brand på Osbecksgymnasiet blossade upp på nytt

Natten efter att den omfattande branden på Campus Laholm släckts behövde räddningstjänsten göra en ny utryckning till den branddrabbade byggnaden. På tisdagsmorgonen brann det fortfarande smått i taket till lokalen som förstördes i söndagens brand.

Vid 2-tiden under natten mot tisdag larmades räddningstjänsten till Campus Laholm. Söndagens brand hade då blossat upp på nytt.

– Det är ingen stor brand, det är ganska normalt att det blossar upp någon dag efter en större brand, konstaterar räddningstjänstens inre befäl Peter Stened.

På tisdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats med två man som bevakade branden i väntan på en kranbil.

– Vi ska ta hjälp av en kranbil för att flytta och ta bort takpannor för att komma åt att släcka under taket. Det pyr lite fortfarande men det är mindre nu när vi varit där och lagt på vatten, säger Stened.

LÄS MER: Stor skolbrand i Laholm

Det första larmet om brand på Campus Laholm kom vid 17-tiden på söndagen. Räddningstjänsten kunde då snabbt konstatera att byggnaden som branden startat i, gymnasieskolans lokal för administration, inte skulle gå att rädda. Byggnaden totalförstördes i branden men intilliggande lokaler gick att skydda.

Hundratals elever på högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen har påverkats och behövt studera på distans efter branden. Ingen person kom till skada, polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

LÄS MER: Hela Campus står stilla efter storbranden

LÄS MER: Räddningschefen: ”Det gick väldigt snabbt”

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!