Strandpensionatet i Skummeslövsstrand försattes i konkurs i fredags. Nu ska åtminstone julen räddas på hotellet.
Strandpensionatet i Skummeslövsstrand försattes i konkurs i fredags. Nu ska åtminstone julen räddas på hotellet. Bild: Johan Svensson

Bostadsrättsförening ska rädda julen på kursade Strandpensionatet

Dagen innan julafton ska gäster checka in på Strandpensionatet i Skummeslövsstrand – trots att det försattes i konkurs i fredags.
– Vi gör det vi vill att någon annan skulle ha gjort för oss i juletider, säger Helena Lindberg, ordförande i bostadsrättsföreningen Strandbukten.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

I fredags försattes Hotell Strandpensionatet AB i konkurs.

– Jag får stänga verksamheten helt. Med rådande restriktioner som man lever under idag går det inte att driva vidare. Hotellrörelsen bär sig inte och restaurangen har man fått stänga sedan tidigare, sade konkursförvaltaren Hanna Spets, på Hallgren & partners till HP på måndagen.

LÄS MER:Hotell Strandpensionatet begär sig själva i konkurs

Men det verkar bli en jul på Strandpensionatet i år också, trots allt.

Att stänga dagen innan julafton, som konkursförvaltaren förkunnade på måndagen var planen, ska inte bostadsrättsföreningen låta hända. Istället arbetar man för att tillfälligt kunna driva pensionatet.

– Vi vill inte sätta de inbokade gästerna i klistret när de är inbokade att checka in den 23 december. Det är många som behöver bo där eftersom man inte kan bo tillsammans med släktingar på grund av corona. Det handlar om att lösa julen i första hand, säger Helena Lindberg.

ANNONS

Hon menar att det i största utsträckning är en aktion av medmänsklighet.

Det är inte bostadsföreningen som direkt kommer att ta över driften.

– Vi kan inte som styrelse driva pensionatet.

Istället pågår samtal om hur det skötas praktiskt, om vem som faktiskt ska sköta den praktiska driften. Eftersom företaget är satt i konkurs med konkursförvaltare får inte företrädaren vara inblandad i den fortsätta driften.

– Vi hoppas att få upplägget för driften löst under dagen. Det är lite lösa trådar än så länge. När det kommer nya gäster imorgon ska vi ha en plan klar, men den är inte klar nu, säger Lindberg på tisdagsförmiddagen.

Oavsett hur planen kommer att se ut och vem som faktiskt ska sköta driften ska man från bostadsrättsföreningens håll göra vad man kan för lösa vistelsen för de som har bokat logi över jul och nyår.

– Det har varit lite tillfällig bokningsreception i min telefon sedan igår. Det är otroligt fina personer som jag har pratat med. Det finns en hjälpsamhet och flexibilitet som genomsyras av att nu löser vi det här tillsammans, säger Helena Lindberg.

ANNONS