Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Esse Hellberg
Bild: Esse Hellberg

Bloggare får första Hellberg-stipendiet

Det är första gången någonsin ett stipendium i Björn Hellbergs namn delas ut och det är Carl Stridsberg som som får äran.

– Jag är överraskad, hedrad och glad, är det jag kan få fram. Det finns många i Laholm som hade varit värda priset. Jag vet inte varför Björn och de andra har valt mig.

Carl Stridsberg driver sedan 2014 sajten LoveLaholm, där han skriver om Laholm ur ett perspektiv som syftar till att uppmuntra till större turism och vägleda människor som är intresserade av bygden.

– Jag har bott på många andra ställen i Sverige men i Laholm har vi allt. Närhet till hav, insjö och Hallandsåsen med egen fjällanläggning. Jag ville medverka och dra mitt strå till stacken för att vara med och se till att det blev mer attraktivt att leva, bo och besöka.

Totalt var det drygt 25 nomineringar som inkom som förslag från laholmare. De som inte valdes i år har chans även nästa år menar Björn som är glad för utmärkelsen som delas ut i hans namn för första gången.

– VI pratade alltid om att vi skulle ha varsitt, Johannes Brost och jag. Hans skulle gå till kultur och mitt till fritid. Mitt är ändrat och den som får det ska ”bara” vara ett föredöme inom Laholms Kommun, säger Björn Hellberg.

Carl Stridsberg är strax under 70 år och började blogga på allvar när han blev pensionär. Han har igång mer än en och tycker att det är roligt att skriva inlägg om saker som rör bygden. LoveLaholm hade han stora förhoppningar för, att den skulle ge honom lite extra kosing i kassan. Men allt blir inte som man har tänkt sig.

– Planen var att företagare skulle betala en summa för att stå med, det skulle bli en portal där man som besökare kunde hitta många olika företag, men nu betalar man inget för det, säger Carl Stridsberg.

Nu gör han inte det för pengarna, utan för att han trivs med det. Han modererar även några sidor på Facebook och skriver i fler bloggar.

Pengarna som kommer nu kommer att gå till finansiering av en uppfräschning av sidan. Sajten är sex år gammal och Carl berättar att han vill göra den lite bättre för besökarna.

– Man vill ju piffa upp den lite och göra lite snyggare design, säger Carl och fortsätter:

– Jag känner ibland att jag har jobbat i motvind i alla år så det känns fint att få den här uppskattningen av Björn Hellberg som är Laholms främsta ambassadör och en så underbar människa. Jag hoppas att de andra nominerade får chansen nästa år, säger Carl.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!