Säljes. Fastigheten i Knäred är ute till försäljning för 2 975 000 kronor.
Säljes. Fastigheten i Knäred är ute till försäljning för 2 975 000 kronor.

Björkliden i Knäred är nu åter till salu

I början på året köptes fastigheten Björkliden i Knäred av företagaren Jörgen Hallberg. Efter hans bortgång ligger Björkliden nu återigen ute till försäljning.

ANNONS
|

Björkliden i Knäred har en bakgrund som både ålderdomshem, flyktingboende och privat gymnasiesärskola.

När fastigheten tidigare i år köptes av fastighetsbolaget Aitatse AB i Laholm för 2,7 miljoner kronor var tanken att göra om lokalerna till 10–15 lägenheter för uthyrning och företagets vd, Jörgen Hallberg, tänkte skicka in en ansökan om planändring.

Nu är Björkliden återigen ute till försäljning efter att Jörgen Hallberg avlidit.

– Vi vill helst att någon köper det så fort som möjligt, säger dottern Casandra Hallberg, som tagit över Aitatse efter Jörgen Hallberg, och berättar om anledningen till att Björkliden är ute till försäljning:

ANNONS

Det blir helt enkelt ett för stort projekt. Jag driver nu två bolag efter att ha tagit över och fokus kommer att ligga på mitt bolag I am proud. Det finns ingen tid eller möjlighet till att projektera Björkliden även om det är en fantastisk fastighet. Då ser jag hellre att någon annan driver detta vidare.

I dagsläget finns flera intressenter till Björkliden, som ligger ute till försäljning för en summa på 2 975 000 kronor.

– Det är folk som tittar på det hela tiden, men det är långa processer med kontakt med banker och sådant. Ett köp blir inte av på direkten, men det är flera intressenter på g. Vi får se vem det blir som tar hand om rodret nästa gång, förklarar Casandra Hallberg.

ANNONS