Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Slirigt. Polisen misstänker nu att en 20-årig man ligger bakom den senaste förstörelsen av fotbollsplanen bakom Knäredsskolan.

Bilist sladdade sönder skolans fotbollsplan

Knäredsskolan har ett ihållande problem med vandalisering av skolans utemiljö. I helgen var det dags igen, när skolans gräsplan kördes sönder.

Det var vid halv tio tiden på lördagskvällen som en personbil körde in på skolområdet, in på gräsplanen bakom skolan och körde sönder fotbollsplanen.

För ett par veckor sedan skedde en liknande skadegörelse på planen.

Men denna gång finns det en misstänkt, en 20-årig man som även misstänks för vårdslöshet i trafik samma kväll, sedan han körde in i ett träd vid Bollalt, då en flicka i 15-årsåldern slog sitt huvud i vindrutan av krocken, som HP skrev om i går.

Knäredsskolan har under en längre tid haft problem med vandalisering.

– Det har varit problem på skolgården på helgerna med krossade rutor och nu en sönderkörd gräsplan. Det är mycket tråkigt, det drabbar både personal och elever, säger rektorn Gisela Berg Rudolfsson och fortsätter:

– Vi har gjort ett enormt jobb på skolan det senaste året som resulterat i bra resultat för eleverna, men vi vill också ha en bra utemiljö, säger hon.

Hon efterlyser nu bra fritidsaktiviteter på orten under helgerna och är säker på att ju fler som är i en meningsfull sysselsättning, desto mindre skadegörelse och bus skulle det vara i trakten.

– Jag kan bara konstatera att det finns ett problem för ungdomarna på orten då det saknas meningsfulla aktiviteter och att det då resulterar i förstörelse i stället. Jag saknar faktiskt en fritidsgård i Knäred, som skulle kunna bidra med en vettig sysselsättning, säger Gisela Berg Rudolfsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här