Trafikolyckan berodde enligt räddningstjänsten på vinterväglag och sladd i snön. Bilden har tagits i ett annat sammanhang.
Trafikolyckan berodde enligt räddningstjänsten på vinterväglag och sladd i snön. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: arkiv

Bilar frontalkrockade – en person till sjukhus

Två mötande bilar krockade på Rössjöholmsvägen utanför Våxtorp efter att den ena fått sladd i den snöiga mittremsan. En tysk turist fördes till sjukhus med lättare skador.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Larmet kom in till SOS Alarm vid klockan tio över två på söndag eftermiddag. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olycksplatsen.

På Rössjöholmsvägen mellan Vallåsens värdshus och avfartsvägen till Vallåsens skidanläggning hade två personbilar kolliderat.

Frontalkrock

– Det var en klassisk vinterolycka. Två bilar frontalkrockade efter att den ena fått sladd i mittremsan i snön, säger Pelle Pettersson, jourhavande insatsledare och räddningschef på räddningstjänsten i Båstad.

Pelle Pettersson är räddningschef på räddningstjänsten i Båstad, som samarbetar med räddningstjänsten i Laholm om att åka på olyckor.
Pelle Pettersson är räddningschef på räddningstjänsten i Båstad, som samarbetar med räddningstjänsten i Laholm om att åka på olyckor. Bild: Henrik Williamsson

Totalt tre personer satt i fordonen. I den ena bilen färdades två tyska turister. Passageraren, en man i 75-årsåldern, ådrog sig vad som beskrivs som ”lättare skador”. Han fördes vidare med ambulans för vård.

ANNONS

Bärgning

– Det har gått väldigt lugnt tillväga. Det är inga större skador på bilarna. En har slagit i vänstersidan i krocken, säger Pelle Pettersson.

Räddningstjänsten blev klara på platsen vid klockan kvart över tre. Polisen skulle då se till att den tyska bilen blev bärgad. Ägarna till den andra skulle själva ombesörja borttransport av sin bil.

LÄS MER:Ung kvinna skadades i kökrock – förare åtalas

LÄS MER:Falsklarm igen – men få busringningar totalt sett

ANNONS