Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Bil i brand på stranden – kan ha stulits

Strax efter klockan elva på fredagskvällen fick polis och räddningstjänst larm om en fullt utvecklad bilbrand i Mellbystrand. Polisen misstänker att bilen stulits och tänts på.

Larmet inkom 23:08 från en person som sett att det brann på stranden, snett nedanför Mellbyvägen. När polis och räddningstjänst kom till platsen var det inte mycket kvar av det som en gång varit en Ford Escort.

– Fordonet är helt utbränt. Det är inte mycket kvar att gå på. Vi får ta och identifierade via ramnummer och annat. Under natten hade man inte någon möjlighet att få klarhet i vem som äger bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Att fordonen brunnit mitt ute på stranden och utan att någon gett sig till känna gör att polisen utgår från att det är en stulen bil som stuckits i brand av gärningspersonen. Men de väntar på den tekniska undersökningen. 

– Vi har inte hittat någon efterlysning på den typen av fordon. Det kan ha tillgripits utan att ägaren vet om det, vissa fordon brukas inte på en hel helg så det kanske anmäls först på måndag, säger Stefan Gustafsson.

Runt om bilvraket på stranden finns det nu gott om glassplitter och trasig plast i sanden. 

– Det finns så klart en möjlighet att en bil självantänder. Det vanligaste är att det i så fall sker under färd. Men då brukar bilens ägare själv ringa och stanna kvar vid fordonet. Här har vi inte anträffat några personer i närheten av fordonet så då är andra teorier närmare till hands, säger Stefan Gustafsson.

Platsen bakom dynerna har gjort att bilen inte syns från husen i kvarteren ovanför stranden.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!