Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Axel och Martin fick årets första Guldkvällen-pris

De skulle ju bara göra ett jobb. Men plötsligt stod Guldkvällen-gänget där med limousine, ukulele och hyllningssång. Nilsson & Giertz Media AB utsågs till årets nykomlingar i Laholms företagsvärld.

Förra året gjorde Guldkvällen om sin prisutdelning av coronaskäl. Men det visade sig vara en succé att åka ut och överraska pristagarna på fältet.

Så konceptet blev detsamma i år. Hela veckan ska prisutdelarna åka runt i sin limousine och haffa pristagare. Utdelningarna direktsänds på webben och filmerna ligger sedan kvar att beskåda.

Först ut var ett besök på Lagafors. Dit hade Nilsson & Giertz Media AB lockats – i tron att de skulle göra ett mindre reklamjobb.

Trodde inte sina ögon

Axel Nilsson, Martin Giertz och deras anställde Gustaf Erkki såg ut att inte tro sina ögon och öron när Guldkvällen-gänget stövlade in med kamera, musikinstrument, blommor, diplom och tårta i högsta hugg.

– Väldigt omtumlande. Vi hade ingen aning om det här. Vi gör mycket åt Lagafors och här hade de grävt fram ett par grejor vi skulle göra, säger Axel Nilsson.

Företaget startades som ett UF-företag när killarna gick på Osbecksgymnasiet. Men redan innan de tog studenten hade de omvandlat sig till ett aktiebolag. Nu jobbar Axel och Martin heltid och har en anställd på deltid.

Ung mediebyrå

– Vi är en mediebyrå som jobbar med digital marknadsföring. Vi gör företagsfilmer, produktfotografering och jobbar med marknadsföring i sociala medier. Vi gör också hemsidor och e-handelsprojekt, berättar Axel Nilsson.

– Vi försöker vara breda och bli bra på allt. Nu är vi tre personer som är 20 år gamla och vi har ett ungt perspektiv, fortsätter han.

Det small alltså till direkt med ett fint pris till ynglingarna.

– Ja, det var helt oväntat. För oss är det en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi har ju ingen bred arbetslivserfarenhet i övrigt, säger Axel Nilsson.

Ni fick tårta. Blir det mer firande än så?

– Jo, det måste det bli. Vi har en intensiv arbetsvecka framför oss, men det är viktigt att man kan fira sina framgångar. Vi får se om det blir till helgen eller någon annan dag.

Senare på måndagen nådde Guldveckan anhalt nummer två. Då var det Jerry Nilssons tur att få glatt besök när han och hans företag Skottorps bygghandel utsågs till årets landsbygdsföretagare.

Utdelningarna fortsätter fram till fredag. De nominerade i övriga klasser får hålla andan ett tag till.

LÄS MER: HP direktsänder från Guldkvällen

LÄS MER: Guldkvällen går från höst till vår

LÄS MER: Succé för Guldkvällens limousinturné ute hos vinnarna

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här