Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Avstängt på E6 – lastbil drog med sig mittvajern

Det rådde totalstopp på E6 under flera timmar sedan en lastbil kört av vägen och dragit med sig mittvajern. En fil i vardera riktning var öppen från lunchtid och Trafikverkets prognos är att vägen ska öppna klockan 18.

Olyckan inträffade strax söder om Mellbystrand vid 05.20 på torsdagsmorgonen. En tankbil med släp råkade ut för en däckexplosion, körde över mittvajern och ner i diket.

– Lastbilen har då fastnat till i mittvajern och vajern ligger spänd, så det är lite lurigt att få loss den, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten är klara på platsen, men vägen var under morgonens rusningstrafik fortsatt avstängd mellan trafikplats Laholm och Skottorp.

Efter lunch öppnade en fil i vardera riktning. Under eftermiddagen meddelande Trafikverket att vägen skulle vara fullt farbar klockan 18 på torsdagskvällen.

– Det kommer att rulla en fil norrut och en fil söderut en stund framöver, men påverkan för trafiken kommer att vara många timmar framöver, säger Fredrik Arvidsson, gruppchef vid Laholmspolisen.

Polisen ser till att trafiken som leds om från den avstängda motorvägen håller hastigheten på småvägarna genom bland annat Vallberga. Bild: Polisen
Polisen ser till att trafiken som leds om från den avstängda motorvägen håller hastigheten på småvägarna genom bland annat Vallberga. Bild: Polisen

Polisen bevakar omledningarna av trafiken under dagen och ser till att hastigheterna i kommunen efterlevs.

– Vi stod bland annat i Vallberga där åtta bilister blev rapporterade på kort tid. 40 gäller på vägen och de flesta höll över 60 kilometer i timmen, säger Fredrik Arvidsson.

Ingen person ska ha skadats i olyckan på motorvägen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här