Arbetsmiljön utdömd i lokaler för familjestöd

Familjeenhetens lokaler är för dåliga. Nu vill socialnämnden se en annan lösning som gör att hela öppenvården kan samlas under ett tak.

ANNONS
LocationLaholm||

Kommunens familjeenhet arbetar med stöd till ungdomar och familjer som har problem med bland annat missbruk, våld och psykisk ohälsa.

Sedan många år håller man till i vandrarhemmets byggnad vid Tivolitorget. Men tiden har sprungit ifrån lokalerna.

– Vi har arbetsmiljösvårigheter. Det handlar om buller, trångboddhet och bristande ventilation. Det är för varmt på sommaren och för kallt på vintern, säger avdelningschef Charlotta Magnusson.

– Lokalerna är arbetsmiljömässigt utdömda och det skulle bli för kostsamt att anpassa dem, sammanfattar socialnämndens ordförande Kenneth Camitz (M).

Nu har socialnämnden begärt att kommunstyrelsen ska göra en förstudie kring andra lokaler.

Inte bara för familjeenheten, utan för hela öppenvården. Nämnden vill att även missbruksvårdens beroendeenhet ska inrymmas under samma tak.

ANNONS

LÄS MER:Socialkontoret kunde äntligen flytta in

– Vi behöver större lokaler. Det handlar om att kunna möta hela familjer och hela nätverk i lokaler som känns inbjudande, säger Charlotta Magnusson som tillägger att både arbetsgivare och fack är överens om att nuvarande lokaler är undermåliga.

Om kommunen hittar en ny placering för hela öppenvården vill socialchef Christel Sundberg inte behålla lokalerna vid Tivolitorget. Hon har skissat på en vidare flyttkedja.

I beroendeenhetens nuvarande lokaler på Köpmansgatan skulle socialpsykiatrin kunna flytta in. Socialpsykiatrin skulle då, menar socialchefen, kunna säga upp de ”stora kostsamma lokaler” som kommunen hyr av Region Halland på Lagahöjden.

ANNONS